Nuomonė. Nenorime gyventi šalia vėjo jėgainių

Daugumą Pakuonio krašto bendruomenės žmonių paskutinėmis 2012-ųjų metų dienomis pasiekė neįprasta žinia – Pagirmuonio kaime (šalia buvusio šiukšlyno) bus statomos dvi vėjo jėgainės.

Todėl mes, Dvylikių kaimo bendruomenės nariai, išvykome į pamarį pabendrauti su šalia vėjo jėgainių gyvenančiais žmonėmis. Aplankėme Tauragės, Šilutės ir Klaipėdos rajonų, Pagėgių savivaldybės krašto žmones. Sutiktų žmonių nuotaikos mus šokiravo. Gyventojai sakė, kad paleidus vėjo jėgaines iškart pasijautė gyvenimo kokybės pablogėjimas. Žmonės pajuto seniai persirgtų ligų simptomus ar traumuotų kūno vietų atsinaujinančius skausmus. Ūkininkai skundėsi, kad padažnėjo gyvulių persileidimų, apsigimimų, kurių anksčiau taip dažnai nepasitaikydavo. Šalia vėjo jėgainių gyvenantys žmonės pavargę nuo vėjo jėgainių skleidžiamo triukšmo. Stengiasi išsikelti iš savo sodybų arba bent porai savaičių išvažiuoti pailsėti kuo toliau. Nuolatinis gondolos, vėjo sparnų darbas sukelia monotonišką ūžesį, o sparnų vėjo laužymas – infragarsą. Tai žemo dažnio žmogaus ausiai negirdimas garsas. Infragarso bangos veikia centrinę nervų, kraujotakos sistemas, sukelia galvos ir vidaus organų skausmus, trikdo širdies ritmą. Žmogus, gyvenantis šalia vėjo jėgainių, nuolat neišsimiega, jaučia nuovargį, jam tenka dažniau lankytis pas gydytojus. Tad nebūkit abejingi pamario gyventojų bėdoms ir sukluskit: taip gali būti ir pas mus.

Dvylikių kaimo bendruomenė informuoja, kad2012 m. vasario 29 d. yra patvirtintas Prienų detalusis planas Nr. T3-65, kuriame numatoma beveik visame Prienų rajone lesti atsinaujinančios energetikos jėgainių statybą. Tai rajono, turinčio gražų kraštovaizdį, gana tankiai apgyvendintus žmonių kaimus, „genocido“ planas. Abejojame, ar kaimuose gyvenantys žmonės žino apie šį planą. Brangūs žmonės, atminkite, kad nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.

Nemiga, širdies ritmo sutrikimai, išderintas visas organizmas. Tai jau faktai, ne nuomonė. Ir tie faktai daugelyje pasaulio valstybių seniai žinomi. Graudu darosi stebint vargšus kaimo žmones, kurie sistemos nubukinti nebežino, už ko griebtis. Aukodami savo sveikatą, kenčia ir šaukia, nors niekas negirdi. O mūsų valstybėje galima viskas: aklai meluoti, tyčiotis, grasinti, šmeižti. Jei netikite mūsų pateiktomis mintimis, keliaukite į pamario kraštą, susitikite su šalia vėjo jėgainių gyvenančiais žmonėmis. Širdimi pajusite jų skausmą.

Labai prašome skaitytojų domėtis pramoninių vėjo jėgainių daroma žala sveikatai, kai jos statomos per arti gyventojų sodybų. Vėjo jėgainės turėtų būti statomos ne arčiau kaip3 kmspinduliu nuo gyventojų sodybų. Tai irgi žalinga, bet… 

Pagarbiai

Dvylikių kaimo bendruomenės gyventojai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close