Inkilai jau laukia gyventojų

Žemės diena Lietuvoje minima kovo 20 dieną. Tačiau šiemet kovo 20-oji buvo sekmadienis, tad Nemuno kilpų regioniniame parke Žemės diena paminėta pirmadienį.

 

Paminėti Žemės dieną atėjo Prienų meno mokyklos mokinukai (choro „Doremi“ dainininkai), Prienų bendruomenės namų dienos užimtumo centro vaikai, jų vadovės ir tėveliai. Prie šio gražaus ir linksmo būrio prisijungė ir Prienų aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai.

NKRP darbuotoja Loreta Šaltienė papasakojo, kas yra ta Žemės diena, kada ji minima, kas yra pavasario lygiadienis. Įgiję pirminių žinių, vaikai išėjo į Prienų miesto parką, kur buvo numatyta iškelti 4 inkilus, padovanotus Prienų bendruomenės DUC.

Prienų aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Česlovas Meržvinskas aiškino, kaip reikia kabinti inkilą medyje, į kurią pusę turi būti landa. Tada paklausė vaikų, kas gyvens jų inkiluose? Atsakymų buvo nemažai, tačiau ne visi atspėjo teisingai. O inkilai buvo skirti zylutėms, varnėnams, pelėdoms ir antims. Iš tikrųjų, ne visi ir suaugusieji žinojo, kad Prienų parko drevėse ar inkiluose kiaušinius deda ir vaikus peri antis klykuolė. Paskui ji išmeta jauniklius iš lizdo ir išsiveda į netoliese esantį vandens telkinį, o į lizdą medyje negrįžta.

Vaikai pažadėjo čia ateiti ir patys pažiūrėti, kas kuriame inkile gyvens.

Pakabinę visus inkilus, vaikai NKRP lankytojų centre žiūrėjo trumpą filmuką apie Vėžlio planetą, iš kurio suprato, kaip reikia mylėti ir saugoti gimtąją Žemę.

Gausiai susirinkusius į renginį vaikus ir jų tėvelius linksmino Prienų muzikos mokyklos „Doremi“ choras. Vėliau vaikai iš popieriaus darė paukščius, o NKRP darbuotojos visus pavaišino labai skaniais, pačių keptais keksiukais.

DSCF1643

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close