Birštono savivaldybėje lankėsi ekspertų grupė iš Vokietijos

Viešoji įstaiga Būsto energijos taupymo agentūra kartu su vokiečių partneriais nuo 2015 m. balandžio 1 d. įgyvendina bendrą Vokietijos ir Lietuvos projektą „Miesto kvartalų atnaujinimas, pagerinant jų energines charakteristikas Lietuvoje“.

Pagrindinis projekto tikslas – Vokietijos ekspertinė pagalba ir konsultavimas, sukuriant ir vystant kvartalų energinio efektyvumo didinimo programą. Birštono savivaldybė kartu su Utenos ir Šiaulių savivaldybėmis taip pat dalyvauja šiame projekte.
Kovo 15 dieną Birštono savivaldybėje vyko susitikimas su vokiečių partneriais. Susitikime dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, mero pavaduotojas Vytas Kederys, Administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Noreika, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Jovita Tirvienė, Savivaldybės administracijos specialistai, įmonių vadovai.
Susitikimo metu aptarta Birštono savivaldybės centrinės miesto dalies kvartalo energinio efektyvumo didinimo koncepcija. Vokiečių ekspertai pasidalino savąja patirtimi, įgyvendinant kvartalo atnaujinimo programas. Vėliau visi vyko apžiūrėti centrinės miesto dalies kvartalo, susipažino, įvertino, kas jau nuveikta Birštono mieste. Svečiai pasidžiaugė, jog Birštono kurortas didelį dėmesį skiria užterštumo mažinimui, sklandžiai vykstančiais darbais prisideda prie projekte numatytų uždavinių įgyvendinimo.

Parengta pagal Birštono savivaldybės informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close