Birštono kurortas pristatytas radijo laidoje

Sausio 11 dieną  Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė dalyvavo tiesioginėje LRT aktualijų studijos laidoje, kurioje buvo pristatytas Birštono kurortas, aptartos gydymo, poilsio paslaugos, miesto gyventojų, svečių laisvalaikis bei kultūrinis gyvenimas.

Tiesioginėje laidoje taip pat dalyvavo Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus vyriausioji specialistė Lidija Bajarūnienė, Birštono sanatorijos „Versmė“ direktorius Antanas Danys, Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis.

Laidos metu merė kartu su kitais svečiais diskutavo apie kurorto išskirtinumą, atsakė  į laidos vedėjos Zitos Kelmickaitės ir radijo klausytojų pateiktus klausimus apie galimybes gydytis bei ilsėtis miesto sanatorijose. Pašnekovai džiaugėsi, kad statoma nauja sanatorija, atsiras daugiau vietų.

Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis kalbėjo apie kultūrinį miesto gyvenimą, pasakojo apie tradicinį Birštono džiazo festivalį, klasikinės muzikos koncertus. Direktorius akcentavo, kad Birštone vykstantys renginiai yra skirti įvairaus amžiaus gyventojams bei kurorto svečiams, o jau greitai visus bus galima pakviesti į restauruotą seniausią Lietuvoje Birštono kurhauzą.

Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus vyriausioji specialistė Lidija Bajarūnienė džiaugėsi, jog Birštono miestas sparčiai vystosi ir yra būtent tas kurortas, kuriam sezoniškumas nėra aktualus. Ministerijos atstovė trumpai pristatė unikalų ir išskirtinį mineralinio vandens pritaikymo turizmo reikmėms projektą, kuris bus pradėtas įgyvendinti artimiausiu metu. L. Bajarūnienė akcentavo, jog Birštono savivaldybė aktyviai dalyvauja Konferencijų biuro, kuris skatina valstybės turizmą, veikloje.

Laidos pabaigoje kiekvienas iš dalyvių atsakė į laidos vedėjos Zitos Kelmickaitės klausimą apie tai, ko reikia, kad kurortas būtų „gyvas“. Studijos svečiai teigė, jog labai svarbu parengti tinkamus projektus, o gautas lėšas tikslingai panaudoti. Taip pat reikia plėsti paslaugų sritį, nepamiršti, kaip svarbu yra gerbti ir mylėti klientą. Savivaldybės merė, apibendrindama savo mintis, pažymėjo, jog itin svarbu puoselėti ir kurti jaukią aplinką kurorte.

 

Parengta pagal Birštono savivaldybės informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close