Birštono vienkiemio bendruomenės vakaronė

Didžiosios metų šventės – šv. Kalėdos ir Naujieji metai – laikas, kada sena pakeičiama nauju, kai prisimenama, kas buvo gera ir gražu, kai dedamos viltys į naujus siekius ir jų išsipildymą. Sveikiname vieni kitus, dėkojame už nuoširdumą ir širdies gerumą, o kartais ir už tai, jog buvo šalia.

Pasitikti 2013 m. ir apžvelgti praėjusiuosius penktadienio vakarą susirinko Birštono vienkiemio bendruomenė. Buvo sulaukta ir garbingų svečių: atvyko Seimo narys Andrius Palionis, J. Palionio paramos ir labdaros fondui atstovaujančios Julija Palionienė ir Edita Palionytė, Birštono savivaldybės vadovai, Birštono seniūnas Jonas Kederys.

Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys pradėdamas renginį pasveikino susirinkusiuosius su praėjusiomis šventėmis, palinkėjo geros sveikatos ir visokeriopos sėkmės.

Apžvelgdamas per2012 m. bendruomenės nuveiktus darbus, V. Kederys pastebėjo, kad veikla daugiausia buvo kultūrinė ir projektinė. Bendruomenės nariai aktyviai įsijungė į VVG projektą „Etnokultūros tradicijų puoselėjimas Birštono savivaldybėje“, kuris buvo pasirašytas kovo mėnesį ir sėkmingai įgyvendintas. Buvo surengti 3 dideli renginiai: Atvelykio šventė, Klojimo teatrų festivalis ir Žolinės šventė. Kaip paminėjo pirmininkas, projekto vertė buvo per 30 tūkst. litų. 80 proc. lėšų buvo gauta iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai, o 20 proc. savo dalį Birštono vienkiemio bendruomenės nariai prisidėjo savanorišku darbu. Už gautus pinigus buvo įsigyta ilgalaikio inventoriaus: stalų, kėdžių, kompiuteris, ekranas. Tai bus galima panaudoti ateityje. Ne tik bendruomenės pirmininkas, bet ir kiti bendruomenės nariai džiaugėsi, kad į renginius pavyksta pritraukti daug žmonių ne tik iš savo savivaldybės. Į Klojimų teatrų šventę atvyksta žiūrovų net iš kitų rajonų. V. Kederys ypatingai dėkojo aktyviai bendruomenės narei, įvairių švenčių sumanytojai ir scenarijų autorei, Seimo nario A. Palionio padėjėjai Valei Petkevičienei. Jos iniciatyva pastatyta komedija „Žaldokynė“ buvo parodyta ne tik festivalio metu Matiešionyse, bet ir Margionyse.

Birštono vienkiemio bendruomenė garsėja ir puikiais moterų bei vyrų ansambliais, kuriems vadovauja Roma Zdanavičienė.

V. Kederys pasakojo apie neseniai vykusį respublikinį projektą „Po tėviškės dangum“, kuriame kaip partneriai dalyvavo Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokiniai, o trečiokė Simona Brūzgaitė laimėjo III vietą ir piniginį prizą. Konkursui iš viso buvo pateikti 568 darbai. Simonos sukurtas Birštono vienkiemio bendruomenės logotipas bus naudojamas įvairiems renginiams ir dokumentams paženklinti.

Apžvalginiame praėjusių metų veiklos pranešime buvo paminėti ir kiti bendruomenėje aktyviai dirbantys tarybos nariai: Birutė Vokietaitienė, Vytas Kederys ir Daina Zdanavičienė. Jų iniciatyvos dėka Birštono vienkiemio gyventojai jau gali džiaugtis naujais šaligatviais, įrengta sporto aikštele, kanalizacija ir gatvių apšvietimu. Tačiau ne mažesni darbai laukia ir ateityje. Jau planuojamas gyvenvietės parkas su žaidimų aikštele, estrada ir kita infrastruktūra.

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos direktorė Regina Gustaitienė pasidžiaugė gražiais bendruomenės ir mokyklos ryšiais, kalbėjo apie bendruomenės pirmininko V. Kederio įsteigtą prizą geriausiam mokiniui, kuris įteikiamas pasibaigus mokslo metams. Tai skatina vaikus geriau mokytis ir kartu su tėveliais dalyvauti bendruomenės renginiuose ir veikloje.

Merė N. Dirginčienė pagyrė Birštono vienkiemio bendruomenę už aktyvumą, už norą ir pastangas gražiau gyventi. Savivaldybės vadovė kalbėjo, kad ateityje kaimo vietovėms numatoma skirti daugiau dėmesio, planuojama renovuoti darželio-mokyklos ir seniūnijos pastatus. Ji irgi pasidžiaugė trimis šios bendruomenės tarybos nariais, kurių iniciatyva atliekami svarbūs darbai ir keliami aktualūs klausimai.

Seimo narys A. Palionis padėkojo Birštono vienkiemio bendruomenei ir jos pirmininkui V. Kederiui už gražią ir prasmingą draugystę, už aktyvumą ir kaimo kultūros tradicijų puoselėjimą.

Seimo nariui nuo bendruomenės buvo įteiktas simbolinis vainikas ir padėkota už jo paramą šio krašto žmonėms.

Vakaro metu bendruomenės pirmininkas įteikė padėkas merei N. Dirginčienei, V. Petkevičienei, L. Kamarauskienei, Ž. Žiūkienei, J. Kvietkauskui, J. Stikliuvienei, J. Kederiui, visiems tiems žmonėms, kurie daugiausia nusipelnė savo nuoširdumu, kūrybingumu ir darbštumu.

Po oficialiosios dalies vyko koncertas ir smagi vakaronė, subūrusi bendruomenę linksmam pasibuvimui kartu.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close