Robertas susigrąžino čempiono titulą

Vasario 17 dieną Birštono sporto centre vyko šachmatų turnyro, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo dienai pažymėti, nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimas.

 

Susirinkusius į apdovanojimus šachmatininkus pasveikino sporto centro direktorius Saulius Smailys, kuris dar ir pradžiugino malonia naujiena – nupirkta 10 laikrodžių, fiksuojančių žaidimo laiką. Pasak direktoriaus, turint tokius laikrodžius, jau bus galima drąsiau rengti ir didesnius turnyrus.

Šachmatininkų būrelio treneris Kazys Lukošius pasidžiaugė, kad ryškėja naujos žvaigždės iš mažiausiųjų žaidėjų tarpo. Gerai ir kūrybingai žaidžia Aleksas ir Svajūnė, į kuriuos mokytojas deda viltis. Tik kartu treneris ir nuogąstauja – mažieji žaidėjai nemoka pralaimėti… Daug kartų laimi, jiems sekasi, bet pasitaiko ir pralaimėti. Tada ima ir pabėga – juk pralaimėti nesmagu.

K. Lukošius priminė, kad laukia nemažai turnyrų, kurie labai susistumia į vieną laikotarpį, tad teks galvoti, kaip organizuoti žaidimus. Vienas turnyras turėtų vykti kovo pradžioje, kitas – jau velykinis – bus didesnis, jame bus kviečiamos dalyvauti ir šeimos. Todėl, kaip sakė treneris, kovo 4–9 dienomis bus organizuojamas greitųjų šachmatų ir „Žaibo“ turnyras, kuris ir bus Velykinio turnyro generalinė repeticija.

Treneris pasidžiaugė, kad Robertas Travkinas atkovojo savo pozicijas ir vėl tapo šio turnyro čempionu, surinkęs 11,5 taško. Antrą vietą laimėjo Kazimieras Senavaitis su 10 taškų, o trečią vietą užėmė Jonas Džervus.

Antroje lygoje pirmą vietą užėmė Ramutis Mardosas, antrą – Linas Andriekus, trečią – Danutė Urbanavičiūtė.

Trečioje lygoje geriausiai sekėsi pirmokui Aleksui Kimbirauskui, surinkusiam 7,5 taško ir laimėjusiam pirmąją vietą. Antra vieta atiteko trečiokui Tadui Andriekui (6 tšk.), trečia – jo broliukui taip pat trečiokui Justui (3,5 tšk.).

Pradedančiųjų grupėje pagirtinai žaidė pirmokė Svajūnė Karandaitė, kuri surinko 6 taškus. Vos pora taškų nuo lyderės atsiliko Austėja Stašaitytė, laimėjusi antrą vietą, trečioje vietoje liko Deimantė Džervaitė su 3,5 taško savo sąskaitoje.

Visi lygų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais ir padėkos raštais bei prizais.

Atkakliausio žaidėjo titulas ir prizas atiteko Jonui Gluoksniui.

DSCF1264

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close