Vasario 6 d. Matiešionių krašto bendruomenės kiemelyje vijome žiemą iš kiemo. Šaunios ir vaišingos šeimininkės kepė skanius ir kvapnius blynus ir kvietė visus kaimynus. Kai visas kiemas prakvipo blynais, į šventę rinkosi visi aplinkiniai, sustojo pravažiuojantys. Pilną didelį vežimą Užgavėnių persirengėlių atvežė ir Saulius. Visos šventės metu su armonika visus linksmino Jonas Narankevičius, o linksmas dainas dainavo Marcelė Židelevičienė. Oras buvo nuostabus, todėl visa šventė, apipinta įvairiomis linksmybėmis ir šėlionėmis, vyko po atviru dangumi. Persirengėlis vilkas neleido nei vienam liūdėti, visus gąsdino ir žadėjo suėsti, kuris tik nesilinksmins ir nekirs blynų bei dešrų. Taip pat Užgavėnių ratelyje sukosi ir velnias, paraitojęs kelnes. Visi Užgavėnių dalyviai turėjo būti budrūs, nes persirengėlės čigonės apsukriai švarino kišenes. Matiešionių krašto Užgavėnių šėlsmas nuvilnijo ir iki kaimyninės Siponių bendruomenės, todėl šventėje išvydome ir Siponių krašto bendruomenės nuostabią pirmininkę Vijolę, kuri visus pakvietė sekmadienį žiemą vyti Siponių krašte. Taip pat labai džiaugiamės, kad šventėje dalyvavo ir seniūnas, kuris talkino Kanapinio ir Lašininio dvikovoje. Kanapinio ir Lašininio kovoje teisėjavo mūsų krašto šauni drožėja Rimantė, kuri visos šventės metu barstė žirnius, kad kartu su žiema ir visi blogumai pasitrauktų iš kiemo. Dvikovą laimėjęs Kanapinis visus kvietė deginti Morę. Kartu su ja sudeginome tamsą, blogį ir visus negerumus ir tikime, kad visus metus gyvenimas bus geresnis, linksmesnis ir lengvesnis.

Visus mus suvienijo gera, šviesi, užvedanti Užgavėnių šėlionė bei atsiverianti širdis geriems darbams, tolerancijai ir išdykavimui. Norint prisišaukti šviesą ir šilumą, reikia padaryti kažką gero, kilnaus, išmokti bendruomenėje gyventi geranoriškumu.

Būkime šilti, jausmų ir idėjų pilni.

Matiešionių kraštas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close