Užgavėnės – tradicinė šventė, kurios metu kaimų bei miestų bendruomenių nariai turi galimybę susiburti, linksmai pabendrauti, pasilinksminti. Tokia galimybe pasinaudojo ir Išlaužo bendruomenės nariai. Naujuose bendruomenės namuose sutikti Giltinės (Angelės Janulevičienės), jie vijo žiemą iš kiemo.

                         Užgavėnių linksmybės prasidėjo bendruomenės parengtu mini spektakliu „Užgavėnių kaukės“, kuriame pagrindinius – Lašininio ir Kanapinio – vaidmenis atliko patys talentingiausi bendruomenės aktoriai Vytautas Ruseckas ir Kęstas Duoba. Jų pokalbių humoras, sąmojis, minties taiklumas kėlė juoką ir susižavėjimą, skatino aplodismentus. Juos sėkmingai palaikė Dručkis (Aira Bartaškienė) ir Džiūsna (Lina Knašienė). Prie senovinės krosnies sparčiai sukiojosi bei žaismingai šiuos personažus kalbino šeimininkės – Rasa Ruseckienė (Katrė) ir Aušra Balkūnienė (Marė), kurios iš žirnių bei mėsos gamino tradicinį šiupinį. Patiekalo užteko visiems – ir Užgavėnių personažams, ir šauniajai publikai. Na, o Gavėnas (Birutė Klimčauskienė) priešingai stengėsi visus nuraminti, susikaupti gavėniai.

                         O šokta! O žaista! Užgavėnių dalyviai ritmingai sukosi liaudies ir šiuolaikinių šokių rateliuose, trypė poromis ar pavieniui, žaidė linksmus žaidimus, kurie padėjo geriau pažinti vieniems kitus. Visus susirinkusius užsigavėti linksmino Išlaužo bendruomenės moterų bei vyrų ansambliai, akomponuojant nenuilstančiam muzikantui Juozui Tamošiūnui. Linksmiausia visiems dalyviams pasirodė Užgavėnių mecenatui Dariui Svirskiui skirta daina – padėka su inscenizacija „Žvejo dainelė“. Net deginti paruoštai Morei norėjosi pakilnoti savo medines kojas – taip energingai „dirbo“ Juozo akordeonas bei vyrų ansamblio balsai.

                         Prisivaišinus šiupiniu bei renginio dalyvių atsineštomis Užgavėnių vaišėmis, puošni Morė buvo palydėta į kiemą ir garbingai sudeginta, skambant Alfredo Tamošiūno akordeono garsams. Apsupę degančią Morę rateliu, šventės dalyviai šaukė: „Žiema, žiema, bėk iš kiemo!“

                         Visi Užgavėnių dalyviai nuoširdžiai dėkoja sumaniajai bendruomenės pirmininkei Birutei Klimčauskienei už bendruomenės sutelkimą linksmai užsigavėti KARTU. Jos idėjos, kūrybiškumas, malonus bendravimas su įvairaus amžiaus bendruomenės nariais – užburiantis, o svarbiausiai SUBURIANTIS buvimui kartu.

Otaras ir Eglė Urbanai,

Išlaužo bendruomenės nariai

IMG_0155

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close