Užgavėnės Naujojoje Ūtoje

Užgavėnės – paskutinė mėsėdžio diena, žiemos išvarymo šventė. Palaikant liaudiškas tradicijas kiekvienais metais Naujojoje Ūtoje organizuojama Užgavėnių šventė.

  Lašininio ir Kanapinio peštynėmis Užgavėnių šventę pradėjome ir šiemet. Naujosios Ūtos kaimo bendruomenės moterys kepė blynus, jais vaišino ne tik kaimynus, bet ir visus, kurie nepasididžiavo ir į šventę atvyko. Persirengėliai visaip linksmino susirinkusius, o ir visokių varžytuvių netrūko: kas greičiau riestainį, pakabintą ant šakos, suvalgys, kas bus stipresnis ir virvę nutrauks, kas taiklesnis ir daugiau bulvių į kibirą sumes… Netrūko ir kitokių išdaigų. O svarbiausias visų susiėjusių tikslas – sudeginti Morę ir išvaryti žiemą. Užgavėnes Naujojoje Ūtoje organizavo seniūnija, pagrindinė mokykla, kaimo bendruomenė, biblioteka ir laisvalaikio salės mėgėjų teatro dalyviai.

  Anelė Lukjančuk

rodyklė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close