Birštoniečiai dalyvavo Sausio 13-osios bėgime

Šeštadienį, sausio 12 d., Vilniuje vyko tradicinis, jau 22-asis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“. Tarp 3 280 entuziastų bėgo ir besikuriančio sporto klubo „Birštono žvėrys“ atstovai: Kęstas Lipkevičius, Rimantas Justinavičius ir Šarūnas Bajoras.

Kaip sakė šio klubo kūrimo iniciatorius Šarūnas Bajoras, „Birštono žvėrys“ orientuojasi ne į pavienius rezultatus, o į masiškumą. Stengsis kuo daugiau žmonių įtraukti į sporto ir laisvalaikio renginius.

Sporto klubas „Birštono žvėrys“ kuriamas kaip viešoji įstaiga, kurios pagrindinis uždavinys – koordinuoti klubo narių veiklą, atstovauti jų interesams bei bendradarbiaujant su sporto ir kitomis organizacijomis organizuoti ir plėtoti įvairias sporto šakas bei aktyvų laisvalaikį Birštono savivaldybėje ir už jos ribų. Taip pat  dalyvauti varžybose ir visuomeninėse iniciatyvose, taip tenkinant viešuosius interesus ir vykdant visuomenei naudingą veiklą. Į klubo veiklą planuojama įtraukti tiek jaunimą, tiek ir vyresnius žmones. Visus, kurie yra iniciatyvūs, neabejingi sportui ir aktyviam laisvalaikio leidimui. Būsimo klubo „Birštono žvėrys“ pirma graži iniciatyva ir buvo dalyvavimas Sausio 13-osios bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“.

– Bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“ dalyvavau jau ne pirmą kartą, todėl galiu pasakyti, kad jis kasmet populiarėja, pritraukia vis daugiau patriotiškai nusiteikusių žmonių. Jame nėra varžomasi dėl prizinių vietų ar geresnio laiko. Bėgant yra išreiškiama pagarba žuvusiems Lietuvos Laisvės gynėjams. Bėgimo metu sukuriama pakili atmosfera: matai gatvėse sustojusius ir bėgančiuosius šiltai palaikančius žmones, girdi karių ar kariūnų skanduotes, gatvės nusidažo vėliavos spalvomis, – sakė Š. Bajoras.  

 

Informaciją parengė Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close