„Žuvę už Tėvynę – amžinai gyvi“

25-ąjį kartą minime Sausio 13-ąją. Tiek metų praėjo nuo didžiojo Lietuvių tautos išbandymo. Šią dieną buvo apginta trapi Lietuvos Nepriklausomybė. Laisvės gynėjų vienybė ir begalinis tikėjimas pergale pavirto jėga, prieš kurią atsitraukė tankai. Sausio 13-oji – tai mūsų istorinės pergalės ir vienybės diena.

Šilavote, Laisvės gynėjų dienos 25-ųjų metinių paminėjimas, prasidėjo sausio 12 d. 19 val. uždegant atminimo laužą ir prisijungiant prie akcijos „Būkime kartu”. Besiplaikstanti laužo liepsna ir skambančios patriotinės dainos, priminė Laisvės kovotojų ryžtą ir pasiaukojimą.

Sausio 13-ąją 8 val. ryto Šilavoto seniūnijos, laisvalaikio salės ir mokyklos languose sužibo atminimo žvakės, tragiškiems 1991 metų sausio 13-osios įvykiams atminti. Uždegdami žvakes dalyvavome pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija”.

12 val. Šilavoto Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios. Šilavoto parapijos klebonas Ričardas Kmitas kvietė melstis už žuvusius Laisvės kovotojus, kurių atminimas gyvas mūsų širdyse. Po Šv. Mišių Šilavoto laisvalaikio salėje vyko atminimo popietė „Žuvę už Tėvynę – amžinai gyvi”. Renginyje dalyvavo Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčikingienė, Šilavoto parapijos klebonas Ričardas Kmitas, Šilavoto pagrindinės mokyklos direktorė Valentina Radzevičienė, mokyklos mokiniai ir mokytojai, seniūnijos gyventojai.

Visiems susirinkusiems buvo išdalinti Neužmirštuolės žiedai, kaip pagarbos ir atminimo ženklas kovotojams už laisvę. Sugiedojus „Tautišką giesmę” į renginio dalyvius kreipėsi Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė. Ji linkėjo saugoti, mylėti ir ginti savo Tėvynę, kad tokie įvykiai daugiau nepasikartotų.

Meninę kompoziciją, skirtą Laisvės gynėjams atminti, parodė Šilavoto pagrindinės mokyklos mokiniai, kuriuos paruošė istorijos mokytoja Daiva Jakučionienė. Filmuoti istoriniai kadrai, dar kartą priminė, kad niekas, net gerai ginkluotas priešas, negali nugalėti Laisvę ir Nepriklausomybę ginančios tautos.

Šilavoto laisvalaikio salės  Kultūrinių renginių organizatorė  Saulė Blėdienė

DSC_0486

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close