Alfa kursas – kelias gilesnio tikėjimo link

Pasibaigus Alfa kursui Prienų parapijoje, noriu pasidalinti, ką patyriau šio kurso metu. Man tai buvo galimybė rasti artimesnį santykį su Jėzumi, pasidalinti savo mintimis, gauti atsakymus į esminius gyvenimo klausimus bei rasti bendraminčių.

 

Kiekvienas susitikimas prasidėdavo Dievo šlovinimu ir malda. Dalyviai turėjo galimybę išklausyti ir Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Teologijos fakulteto dekano dr. Beno Ulevičiaus bei Vilniaus universiteto dėstytojo dr. Valdo Mackelos mokymus. Po to mažose grupelėse vykdavo diskusijos, pasidalinimai apie tai, ką išgirdome, taip pat apie savo gyvenimo patirtis. Kursui įsibėgėjus, jau po šeštojo susitikimo, vyko Alfa savaitgalis, kurį praleidome Marijampolės Marijonų vienuolyne.

Gruodžio 20 dieną drauge su visa parapija šventėme 12 savaičių trukusio Alfa kurso užbaigimą, kuris sutapo su paskutiniu advento sekmadieniu. Tuo metu Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje rekolekcijas vedė bei pamokslą sakė Vilniaus kunigų seminarijos dėstytojas, katalikų radijo ,,Mažoji studija“ redaktorius, vienuolis pranciškonas kun. Julius Sasnauskas. Jis taip pat priminė, jog jau prasidėjo Šventieji Gailestingumo metai. Kunigas kartu pasveikino kurso dalyvius bei pakvietė pasidalinti savo mintimis.

Keletas liudytojų pasakojo apie Alfa kurso patyrimus, sakydami, kad dalyvaudami kurse suvokė krikščionybės esmę, kad šv. Mišios tapo džiaugsmingu susitikimu su Jėzumi. Jie ypač įvertino Alfa savaitgalį, minėjo tylos akimirkas koplyčioje, adoraciją, užtarimo maldą. Kurso dalyviams didelį įspūdį paliko neįprasta išpažintis dialogo forma. Daugelis minėjo, jog kursas yra užbaigiamas, tačiau tai nėra pabaiga, o tik tolimesnio ir dar gilesnio pažinimo pradžia, jie taip pat skatino prisijungti ir kitus bendruomenės narius.

Pasibaigus Mišioms, visi buvo mielai kviečiami į parapijos namus tęsti Alfa kurso užbaigimo šventę. Pirmiausia sveikinimo žodžius tarė klebonas Jonas Baliūnas. Jis pabrėžė, kad mūsų gyvenime atsivėrė kažkas naujo, naujo tikėjimo horizontai. Kiekvienas švenčiame savo mokinystę ir pašaukimą. Vėliau svečias V. Mackela susirinkusiems pasakojo apie tikėjimo svarbą ir tikinčiųjų žmonių tipus, apie tai, kad tik praėjus tam tikram laikui suprantama, jog bažnyčia nėra svetimas dalykas. Po to buvo dėkojama Alfa kurso pagalbininkų komandai, užtarimo maldos grupelės žmonėms, galiausiai įteikti „atestatai“ baigusiems šį Alfa kursą. Prie vaišių stalo kalbėjo dalyvavusieji šiame Alfa kurse, buvo pristatytos tolesnio dvasinio lavinimosi galimybės: Šventojo Rašto studijų grupė, Maldos grupė, Beta kursas.

Išsiskirstėme jausdamiesi vienos šeimos nariais.

 

 

Jolanta Montvidienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close