„Atmintis gyva, nes liudija“ Balbieriškio pagrindinėje mokykloje

Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną, minėdami 25-ąsias Sovietų Sąjungos agresijos metines jau devintą kartą prisijungėme prie Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti organizuojamos visuotinės pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“ . Mokykloje 8 val. užgesinome šviesas ir visuose languose dešimčiai minučių uždegėme atminties žvakutes. Tada visa mokyklos bendruomenė susirinko į aktų salę, kur vyko literatūrinė kompozicija ,,Atminimo liepsna“.Džiugu,kad kartu renginyje dalyvavo ir Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė ,seniūnės pavaduotoja Vilma Galinytė ,kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvas bei direktorius Raimundas Markūnas. Istorijos mokytojo V.R.Sidaravičiaus pranešime buvo akcentuojamas prieš 25 metus parodytas vieningas Lietuvos piliečių siekis apginti atkurtos valstybės nepriklausomybę. Tuo metu bendra pilietinė pozicija padėjo atsilaikyti prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją, bandymą karine jėga įvykdyti perversmą ir nuversti teisėtą Lietuvos valstybės valdžią. Moksleivių Augustinos, Rėjaus, Odetos ir Airido skaitomos eilės bei Gabrielės dainos nukėlė mus į tą speiguotą sausio 13-osios naktį, priminė apie trapų žmogaus gyvenimą ir nesutryptą viltį bei Laisvės siekimą. Bibliotekininkės Agnės ir socialinės pedagogės Astos parengta nuotraukų kompozicija padėjo prisiminti ir pagerbti žuvusius ir nukentėjusius valstybės gynėjus. Puoselėdami jaunimo  istorinę atmintį bei  patriotiškumą, žuvusius ir nukentėjusius kovojant už Lietuvos laisvę atminkime ne liūdesiu, o džiaugsmu ir dėkingumu. Šia iniciatyva norime parodyti , jog jų dovana mūsų kartai neliko pamiršta. Visi renginio dalyviai segėjo neužmirštuolės žiedus, tuo parodydami, kad  mūsų daug. Kad esame dėkingi. Kad laisvai kurdami dabarties Lietuvą esame įsipareigoję vertinti ir atsakingai naudotis laisvės dovana. Renginio pabaigos akcentu tapo bendrai su kultūros centro muzikantais atlikta daina ,,Laisvė“ Lai šiandien paskleista žvakučių šiluma simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę.

Mokytoja Reda Valančienė

 P1000053

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close