Laisvės gynėjų dienos minėjimas Išlaužo seniūnijoje

Sausio 12 d. 19 val. prie Išlaužo seniūnijos administracinio pastato vyko pilietinė akcija „Būkime kartu“. Susirinko gausus būrys Išlaužo gyventojų, Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenės, Išlaužo pagrindinės mokyklos bendruomenės narių.

Akcijos metu buvo uždegtas atminimo laužas, skambėjo Lietuvos himnas, tylos minute pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę. To meto prisiminimais dalinosi buvusi Išlaužo seniūnė Stefanija Juodienė ir Išlaužo parapijos klebonas Sigitas Bitkauskas. Skambant lietuviškoms dainoms visus susirinkusius seniūnas Tomas Skrupskas pakvietė sustoti ratu apie laužą, susikibti rankomis ir kaip tada, prieš dvidešimt penkerius metus, sušukti „Lietuva, būk laisva !”. Akcijos dalyviai neskubėjo skirstytis, kas su kuo šnekučiavosi ir gurkšnodami karštą arbatą dalinosi to meto prisiminimais.

Prisimenant prieš 25 metus Lietuvos piliečių vieningumo dėka pasiektą pergalę prieš sovietinę okupaciją ir karinę agresiją, apginant atkurtos valstybės nepriklausomybę, sekė dar viena pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“ – sausio 13-osios rytą, 8.00 valandą, dešimčiai minučių visame seniūnijos pastate buvo išjungta šviesa ir languose uždegtos vienybės  žvakutes.

 

 Organizatoriai: Išlaužo laisvalaikio salė, Išlaužo seniūnija.

Išlaužo seniūnijos informacija.

DSC_0146

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close