Birštonas atstovavo Dzūkijos regionui

Panevėžyje, garsiojoje CIDO  arenoje, vyko  Aukštaitijos regiono liaudiškos muzikos konkursas festivalis renginys „Kapelmaušis“, kuriame dalyvavo ir dėl pagrindinio 500 eurų prizo varžėsi 21 kolektyvas. Į finalą pateko 8 patys geriausi.

 

Pirmoje renginio dalyje varžėsi liaudiškos muzikos kapelos, o antroji šventės dalis buvo skirta Etnografinių regionų metams pažymėti.

Didysis prizas ir 500 eurų čekis iškeliavo į Visaginą – šiuo aukščiausiu varžytuvių apdovanojimu buvo įvertinta svečių liaudiškos muzikos kapela „Samanyčia“.

Suskaičiavus žiūrovų balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad „Samanyčia“ pelnė ir „Žiūrovų simpatijų“ prizą. Tai itin didelis visaginiečių įvertinimas, nes šiemet į „Kapelmaušio“ šventę atvyko rekordinis žiūrovų skaičius – maždaug 1 300 žmonių.

Dzūkijos regionui atstovavo Birštono kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Lendrūnas“, vadovaujama Algimanto Jazbučio, Suvalkijai – „Vingis“, Žemaitijai – „Ontrep“, o Aukštaitijos regionui – „Ratasai“.

„Šioje gražioje ir smagioje liaudiškos muzikos šventėje mes pasirodėme svečių teisėmis. Tai buvo labai smagu  smaikšciai dzukiškai kalbec ir visus mokyc  dainą (ekrane ėjo žodžiai ir visa salė dainavo) „O ta gražuolė Dzūkija“.Panevėžiečiai moka puikiai priimti, todėl alus liejosi laisvai ir buvo labai smagu pabendrauti, padainuoti ir pašokti. Dėkojam mūsų vadovui Algimantui ir kultūros centro direktoriui Zigmui Vileikiui, kad  galėjome vykti pasižmonėti į tokio aukšto lygio renginį“, – sakė ansamblio narė Nijolė Juozaitienė.

Reikia tik pasidžiaugti, kad A. Jazbučio vadovaujamas ansamblis daug kur dalyvauja, įgyja koncertinės patirties, o paskui laimi ir aukštas vietas konkursuose.

2015-11-14 22.13.07(1)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close