„Bočiai“ įžiebė pirmąją advento žvakę ir aptarė metų veiklą

Praėjusį penktadienį Birštono „Carito“ namuose vyko „Bočių“ bendrijos surengta tradicinė vakaronė. Artėjant didžiosioms šventėms ir besibaigiant metams bendrijos nariai susirinko pasikalbėti apie nuveiktus gražius ir prasmingus darbus, pagerbti jubiliatus ir aktyviausius bendrijos narius.

Šventėje dalyvavo ir LR Seimo narys Andrius Palionis, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kunigas Alfonsas Babonas.

 

Pirmiausia buvo įžiebta kalėdinė eglutė, o paskui adventiniame vainike Leonas Barutis ir Onutė Gratulevičienė uždegė pirmąją adventinę žvakę. Tylos minute susirinkusieji pagerbė šiais metais išėjusiuosius Anapilin.

„Bočių“ bendrijos pirmininkė Julija Barutienė rodydama skaidres pasakojo apie bendrijos žmonių darbus, dalyvavimą talkose, konkursuose, festivaliuose, ekskursijose, apie tai, kur patys buvo išvykę, ką pamatė, kokie bičiuliai lankėsi Birštone.

„Bočiai“ visada pirmieji skuba pavasarį į talkas, gražina Birštoną, tvarko Žvėrinčiaus mišką, Gudakalnio ir Panemunės kapinaites bei piliakalnius. Rudenį senjorai apsiginkluoja grėbliais ir grėbia lapus.

„Šiais metais mus aplankė 320 žmonių, kurie susipažino su mūsų puikiuoju kurortu, padedami bendrijos gidės, pirmininkės pavaduotojos Aldonos Mildos Valtkienės“, – džiaugėsi J. Barutienė.

Kiekvienais metais Birštono senjorai daug keliauja, poilsiauja Palangoje, o grįždami namo aplanko kokį nors istorinį ar kultūrinį objektą. Šią vasarą jie lankėsi Rietave, susipažino su žinomo muzikanto Mykolo Kleopo Oginskio įmintomis pėdomis Žemaitijos žemėje.

„Bočiai“ ne tik turi daug draugų ir bičiulių visuose Lietuvos regionuose, bet labai glaudžiai bendrauja ir bendradarbiauja su kurorto vaikų lopšeliu-darželiu „Vyturėlis“, gimnazijos mokiniais, su sporto centru, Nemuno kilpų regioniniu parku, viešąja biblioteka ir sanatorijomis.

Birštoniečius visada pradžiugina šaunūs Užgavėnių personažai, choro „Sidabrinė gija“ pasirodymai miesto šventės ir įvairių renginių metu. Iš tikrųjų Birštono „Bočių“ draugija yra ta varomoji jėga, kuri plačiai garsina ir atstovauja kurortui labai garbingai jau ne pirmą dešimtmetį. Šiais metais buvo gražiai pažymėta choro „Sidabrinė gija“ 15-os metų sukaktis.

„Bočių“ bendrijos narys Vytautas Rasimavičius susirinkusiuosius supažindino su bendrijos finansine ataskaita, pateikdamas pinigines sumas, kur buvo išleistos gautos iš savivaldybės ir surinktos nario mokesčio lėšos.

Visi bendrijos nariai pirmininkės ir revizijos komisijos ataskaitai pritarė.

Šiais metais jubiliejinius gimtadienius šventė 27 bendrijos nariai. Dovanėles ir gėles solenizantams įteikė bendrijos atstovai, savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir vicemeras Vytas Kederys.

Šauniais bočiais džiaugėsi ir merė N. Dirginčienė bei Seimo narys A. Palionis, apdovanodami ne tik gėlėmis, bet ir ant bendro agapės stalo padėdami didžiulius tortus.

Adventiniais patiekalais padengtą stalą pašventino kunigas A. Babonas.

 

DSCF5270

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close