„Vilties žvaigždė te žemėje nušvinta“

Gruodžio 4 d. Ašmintos daugiafunkciame centre vyko adventinė popietė „Vilties žvaigždė te žemėje nušvinta“.

Nuo pat sielos užgimimo žmogų visur lydi angelai. Angelas – neatsiejamas advento bei Kalėdų laikotarpio simbolis, reiškiantis dorybę, gerumą ir dangišką prigimtį. Popietės pradžioje vaikai nupynė ir papuošė adventinį vainiką eglės šakelėmis, obuoliais, žaisliukais, snaigėmis. Nuo vainiko nusidriekė simboliniai meilės, gerumo, ir pagarbos keliai. Žmogaus gyvenimą lyginant su žvake, vainike buvo uždegtos keturios žvakės, reiškiančios tyrumą, pasiaukojimą, tikėjimą ir ramybę.

Neapsieita ir be burtų, prietarų, žaidimų, ratelių, draudimų, kuriuos pasakojo ir demonstravo etnokultūros būrelio mokiniai ir Ašmintos laisvalaikio salės folkloro grupė.

Popietės pabaigoje, skambant giesmei „Tyli naktis“, salė nušvito simbolinėmis žvakių liepsnelėmis, su kuriomis į kiekvieno namus keliavo meilė ir ramybė.

Adventinę popietę rengė Ašmintos laisvalaikio salės renginių organizatorė R. Vilkienė, etnokultūros būrelio vadovė R. Vaitauskaitė, muzikos mokytoja R. Žibienė, bibliotekininkė R. Šiugždinienė. Šventinę aplinką papuošė mokytojos V. Žiūkienė ir R. Margelevičiūtė. Su artėjančiomis šventėmis susirinkusius pasveikino seniūnė V. Vitkauskienė

Gruodžio 7 d. tikybos mokytoja Reda Tarasevičiūtė pakvietė Ašmintos daugiafunkcio centro mokinius ir darbuotojus į susitikimą su Prienų bažnyčios vikaru Arnu Budriumi. Skambant giesmėms, visi susibūrė prie adventinio vainiko pamąstyti, pajusti advento skleidžiamą ramybę ir šilumą bei nenumaldomą artėjančių Kalėdų laukimą.

Ašmintos pradinio ugdymo skyriaus mokytoja Rasa Vaitauskaitė

 IMG_2002

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close