Birštone paskelbti „Auksinių Europrotų“ sezono nugalėtojai

Šiemet didžiausias Lietuvoje protmūšis „Europrotai“ sujungė savo pajėgas su TV žaidimo išgarsintu „Auksiniu protu“ ir organizavo 2015 m. „Auksinių Europrotų“ sezoną.

Nuo rugsėjo 22 dienos, kiekvieną antradienį, net 30-tyje Lietuvos miestų vyko šie komandiniai žaidimai, paremti protų kovų tipo viktorina, pritraukę šimtus žingeidžių, smalsių žmonių. Žaidimą organizavo Europe Direct informacijos centrai, Jaunimo Europos komanda, viešosios bibliotekos, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Birštono viešoji biblioteka taip pat entuziastingai prisijungė prie protmūšio organizavimo ir pakvietė birštoniečius išbandyti savo jėgas šiame įdomiame, nuotaikingame žaidime.

Net 12 savaičių, kiekvieną antradienį, penkios birštoniečių komandos rinkosi bibliotekoje ir rungėsi dėl geriausiųjų vardo. Įvairūs klausimai leido dalyviams parodyti savo sumanumą, o kartu suteikė galimybę sužinoti naujų dalykų. ,,Auksiniai Europrotai“ – taip pat ir smagus būdas praleisti laisvalaikį.

Gruodžio 8 dieną bibliotekoje įvyko paskutinis, ,,Auksinių Europrotų“ turnyras, buvo paskelbti ir apdovanoti žaidimo nugalėtojai. Po įtemptos finalinės kovos nugalėtojų titulą laimėjo komanda „Neištariu“ per visą ,,Auksinių Europrotų“ sezoną surinkusi 662 taškus. Jiems įteiktas vertingas turnyro rėmėjų, ,,Eglės“ sanatorijos, įsteigtas prizas.

Antrąją vietą iškovojo „Eurofanų “ komanda, surinkusi 617 taškų. Jiems įteiktas puikus rėmėjų, ,,Tulpės“ sanatorijos, įsteigtas prizas. „Eurofanai“ puikiai žaidė visą sezoną ir dar pelnė galimybę dalyvauti LRT televizijos laidoje „Auksinis Protas“.

Trečiąją vietą užėmė Birštono meno mokyklos komanda, pelniusi 559 taškus. Jiems atiteko šaunus turnyro rėmėjų, ,,Versmės“ sanatorijos, įsteigtas prizas.

 Birštono savivaldybės komanda, surinkusi 546 taškus, apdovanota Europos komisijos įsteigtu prizu – gražiais termo puodeliais.

Sveikiname nugalėtojų komandą „Neištariu“. Kartu džiaugiamės visais „Auksinio Europroto“ dalyviais, linkime neprarasti žingeidumo, smalsumo ir tikimės susitikti kituose protų žaidimuose.

Nuoširdžiai dėkojame šių metų „Auksinių Europrotų“ sezono rėmėjams: „Eglės“, „Tulpės“ ir „Vermės“ sanatorijoms.

Suaugusiųjų skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Jurgita Pagrandytė

 _MG_2817

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close