Aplinkui puošiasi miestų eglutės ir laukia artėjančių gražiausių metų švenčių. Jau lapkričio mėnesį prasidėjusi šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojama akcija „Knygų kalėdos“ kviečia nepamiršti raidės, žodžio, knygos…

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos bendruomenė jau ne pirmus metus noriai jungiasi prie šios akcijos. Pradinių klasių mokiniai aktyviai skaito ir dalyvauja knygų skaitymuose ne tik bibliotekoje, bet ir savo mokykloje.

Šį kartą prie knygos mokyklos bendruomenė susitiko su Birštono miesto mere Nijole Dirginčiene. Skambėjo mokinių dainelės, skaitomi eilėraščiai, pasakos. Merė mokiniams paskaitė pasaką „Koks įsimintinas gimtadienis!“ iš storos ir spalvingos pasakų rinkinio knygos. Priminė, kokie svarbūs yra draugai ir artimieji švenčiant gimtadienius bei kitas šventes. Ragino nepamiršti skaityti, stengtis kuo geriau mokytis. Linkėjo, kad kalėdinės svajonės pildytųsi ir artėjančios šventės būtų džiugios.

Knygos susirinkusiųjų rankose, advento vainiko žvakių liepsnelės, šypsenos kūrė puikią atmosferą šiltam pokalbiui. Mokiniai uždavė daug klausimų, į kuriuos merė atsakinėjo dalindamasi savo prisiminimais. Merė padovanojo mokyklos mokinimas vertingų dovanų – knygų, kurias mokiniai jau nekantrauja paskaityti.

Mokytoja Jolita Simonaitytė

DSC_0059

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close