Birštoniečiai pradėjo gyventi šventiniu ritmu

Šeštadienį Birštone, Savivaldybės aikštėje buvo įžiebta kalėdinė eglė. Kai sutviska įvairiaspalvės girliandos, sublizga gražūs žaislai eglutės šakose, o miestas pasipuošia šventiniais atributais, pradedame skaičiuoti dienas iki didžiųjų metų švenčių – Kalėdų.

 

Šventė prasidėjo vos pradėjus temti, kai sužibo gatvių apšvietimas, pradėjo „žaisti“ lazerių šviesos ir mieste suskambo smagi muzika.

Netrukus į pastatytą aikštėje sceną sugužėjo Kėdainių „Senamiesčio“ choras, pasveikinti miesto gyventojų ir svečių su artėjančiomis šventėmis, padėkoti už gerus ir prasmingus darbus atėjo savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Netrukus atvyko ir Kalėdų Senelis su savo šaunia komanda, kuri „užvedė‘ – visi šoko ir dainavo kartu su linksmuoliu meškinu Balu, su fantazuotoju katinu Markizu Siurprizu ir ateiviu MGiuku. Netikėti ir linksmi svečiai mokė vaikus skaičiuoti, virti kompotą, šokti ir dainuoti. Išsiskirti buvo sunku, tačiau scenoje vėl suskambo smagios „Senamiesčio“ atliekamos dainos, muzika. Žinoma, smagiausia ir linksmiausia buvo patiems mažiausiems birštoniečiams, kurie bėgiojo blyksėdami ragais, mojavo kardais ir kitokiais švytinčiais žaislais.

Greta įsikūrusiose palapinėse „Carito“ savanoriai vaišino karšta arbata ir kava, kalėdiniais sausainiais.

Kituose kioskuose buvo galima įsigyti kavos, saldumynų ir įvairių šventinių atributų. Didesnė mugė pradėjo veikti J. Basanavičiaus aikštėje, šalia kitos ne mažiau įspūdingos eglės. Prekybininkai įvairiais gražiais dalykais, meno dirbiniais iš stiklo, keramikos ir odos, bičių ekologiškais produktais, suvenyrais prekiaus visą gruodžio mėnesį, savaitgaliais.

Kalėdinės eglės įžiebimo šventę užbaigė triukšmingi, spalvingi ir labai gražūs fejerverkai. Po jų salvių visi pajutome – Kalėdos atkeliauja į mūsų Birštoną.

DSCF0010 DSCF0051

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close