Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena minima gruodžio 3-iąją, tačiau Jiezno neįgalieji susirinko lapkričio 28 d., šeštadienį, kada daugiau draugijos narių gali dalyvauti. Į renginį atvyko ne tik draugijos nariai, bet ir nemažas būrys svečių. Tarp jų buvo LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėjas Arūnas Vaidogas, Jiezno klebonas Rolandas Bičkauskas, Jiezno seniūno pavaduotoja Asta Lukšaitė, socialinė darbuotoja Birutė Mockevičienė ir J. Palionio paramos ir labdaros fondo atstovė Julija Palionienė.

Jiezno neįgaliųjų draugijos pirmininkė Augenija Stoškuvienė šventiniame pranešime priminė, kad neįgaliųjų judėjimas prasidėjo prieš 25 metus. Tada ir pradėjo kurtis pirmosios draugijos, jungiančios vieno likimo žmones, norinčius, kad apie jų problemas išgirstų kuo daugiau žmonių. Iki to laiko jas žinojo tik neįgaliųjų artimos aplinkos žmonės, kunigai ir gydytojai. Pasak A. Stoškuvienės, dabar neįgalieji užsiima tokia veikla, kad apie juos gerai atsiliepia ne tik seniūnijos ar savivaldybės darbuotojai, bet vertina ir pati LR socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, apdovanojusi padėkos raštu už šaunų dalyvavimą akcijoje „Tau, Vilniau“.

A. Stoškuvienė paminėjo ir padėkos raštais apdovanojo aktyviausius Jiezno neįgaliųjų draugijos narius. Jie buvo skirti Irenai Čiginskienei, Onai ir Vaclovui Charašauskams, Antaninai Bajorienei, Nijolei Dubikovienei, Reginai Gluoksnienei, Nijolei ir Vytautui Juozapavičiams, Sigutei Kimbirauskienei, Elvyrai Lisauskienei, Vytui Mockevičiui, Adelei ir Jonui Pranckevičiams, Nijolei ir Juozui Tamošiūnams, Vidai Rukšėnienei.

Maisto banko vadovo Vaidoto Ilgiaus padėkos buvo įteiktos Elvyrai Lisauskienei, Virginijai Urbanavičienei, Elytei Andrulevičienei ir Sigutei Kimbirauskienei.

Renginio metu kalbėjęs klebonas R. Bičkauskas informavo, kad ateinantys metai bus paskelbti Gailestingumo metais. Jis visus kvietė būti gailestingiems ir supratingiems, užjausti savo artimą. Dvasininkas pasidžiaugė Jiezno neįgaliųjų draugijos veikla, palinkėjo sveikatos, ištvermės ir Dievo palaimos.

Jiezno seniūno pavaduotoja A. Lukšaitė taip pat pasveikino neįgaliuosius su jų diena, palinkėjo sveikatos ir pasisekimo jų darbe bei visuomeninėje veikloje. Draugijos vadovę sveikino ir Erika Švenčionienė bei Vaclovas Charašauskas. „Esu laimingas, kad dalyvauju šiame kolektyve, kad galiu prisidėti prie šio kilnaus darbo“, – sakė V. Charašauskas ir paprašė Tarybos nario A. Vaidoto, kad daugiau dėmesio būtų skiriama neįgaliesiems.

Gražų romansų vakarą neįgaliesiems padovanojo Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro romansų ansamblis, atlikęs puikius ir širdis dažniau plakti priverčiančius romansus. Kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Dalia Vertinskienė pasakojo, kur gimė romansai, kada jie atsirado Lietuvoje ir kokie populiarūs tapo šiomis dienomis. Beje, šis ansamblis jau švenčia pirmąjį penkerių metų jubiliejų, su kuriuo ir buvo pasveikinta jo įkūrėja Danguolė Smalskienė.

J. Palionio fondo atstovė J. Palionienė įteikė Seimo nario A. Palionio padėkas A. Stoškuvienei ir draugijos nariui Juozui Mockevičiui, o visai draugijai – didelį šakotį.

Neįgaliųjų draugijos narė S. Kimbirauskienė pasiūlė, kad A. Stoškuvienė būtų pasiūlyta kandidate renkant rajone Metų žmogų.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close