Futbolo klubui „Prienai“ – triguba šventė

Gruodžio 13 d. Birštono „Karališkoje rezidencijoje“ futbolo klubas „Prienai“ iškilmingai paminėjo savo dešimtmečio jubiliejų, Lietuvos futbolo 90-metį ir futbolo komandos „Rūdupis“ istorinę pergalę 2012 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) II lygos Pietų zonos pirmenybėse.

Šventėje dalyvavo LFF ir Prienų rajono savivaldybės atstovai, Seimo narys Andrius Palionis, gausiai susirinkę klubo žaidėjai, svečiai. Renginio šventinę nuotaiką kūrė jaunasis akordeonistas Faustas Labanauskas, muzikinis duetas „Tutto a Dio“ (smuikas ir akordeonas) bei kamuolio virtuozas stakliškietis Linas Randamanskas.

 – Susidomėjimas šia sporto šaka kaip karštligė nusirito per visą savivaldybę po pasaulio futbolo čempionato ir, be abejo, aukštų komandos „Rūdupis“ pasiekimų, – sveikindamas visus futbolininkus neeilinės šventės proga sakė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius. Jis padėkojo futbolininkams už veiklą ir šios sporto šakos populiarinimą. Pasidžiaugė, kad Prienuose įrengtas futbolo stadionas. Tiesa, dar reikia sukurti tinkamą aplinką, kad jis galėtų funkcionuoti. Teigė, kad po2013 m. įgyvendintų Savivaldybės ir Vietos veiklos grupės projektų rajono savivaldybėje bus įrengti dar 7 futbolo stadionai.

Komandą sveikino LFF prezidentas Julius Kvedaras, LFF viceprezidentas ir Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) prezidentas Romanas Levinskas, Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos vadovas Jonas Braga ir KAFF vadybininkas ir sekretorius Romas Pikčilingis.

LFF prezidentas „Rūdupio“ komandai palinkėjo nesustoti judant į priekį ir išreiškė viltį kitąmet komandą išvysti jau I lygoje.

– Malonu pasidžiaugti, jog pirmenybes laimėjo mažo miestelio komanda. Jūs nustebinote, laimėdami čempionatą, ir tikimės, jog kitais metais, dalyvaudami I lygoje, taip pat nustebinsite. Dėkojame komandą parėmusiai savivaldybei ir tiems, kurie tokiu sunkiu laikotarpiu padeda vystyti futbolą. Norime padėkoti visiems futbolininkams ir jų antrosioms pusėms už supratimą, – linkėdamas visiems sėkmės, sveikatos ir gerų rezultatų kalbėjo J. Kvedaras.

Pasak Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) prezidento Romano Levinsko, šis futbolo sezonas Kauno apskričiai buvo ypač sėkmingas: Jonavos „Lietavos“ futbolo komanda tapo šalies I lygos čempione, Kėdainių „Nevėžio“ komanda pasipuošė sidabro medaliais, Kauno „Celsis“ triumfavo LFF III lygos Kauno apskrities pirmenybių čempionate, moterų, veteranų ir salės futbolo komandos taip pat užėmė aukštas vietas.

– Tačiau, norint, kad mūsų nacionalinė rinktinė gerai atstovautų šaliai tarptautinėse rungtynėse, būtina ne tik kelti trenerių kvalifikaciją, bet ir gerinti futbolo infrastruktūrą, – teigė KAFF prezidentas R. Levinskas. Kalbėdamas apie apskrities ir šalies futbolo plėtrą jis atkreipė dėmesį, jog Lietuva vienintelė Europoje neturi nacionalinio stadiono. Jo statyba Vilniuje pavadinta šimtmečio statyba, o geriausias kol kas yra Dariaus ir Girėno futbolo stadionas Kaune, kurį miesto valdžia kartu su Vyriausybe žada2013 m. rekonstruoti. Tačiau labiausiai KAFF vadovai didžiuojasi Nacionaline futbolo akademija – dideliu sporto kompleksu su penkiomis  futbolo aikštėmis ir išvystyta infrastruktūra. Komplekso statyba LFF atsiėjo 20 mln. litų. Ten sudarytos visos sąlygos jaunajai kartai ir gyventi, ir mokytis, ir įgyti futbolo žaidimo įgūdžių. 

 

Pripažinimas – ilgų metų darbo rezultatas

Dešimtmečio jubiliejų švenčiantis „Prienų“ klubas visus dešimt metų laipsniškai kopė pripažinimo link. Apžvelgdamas tai, kas per dešimt metų buvo nuveikta, klubo prezidentas Marijus Makštutis pasidžiaugė glaudžiu  bendradarbiavimu su Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros sporto centru bei visomis rajono bendrojo lavinimo mokyklomis, kartu organizuojant sportinius ir socialinius renginius.

Verta paminėti daugelį metų vykdomus tradiciniais tapusius „Rūdupio taurės“, Prienų futbolo lygos, „Futboliuko 3×3“ bei „Merginų pavasario taurės“ turnyrus. Kartu su LFF ir Savivaldybės kultūros, sporto ir jaunimo skyriumi kiekvieną pavasarį organizuojamas vienas masiškiausių vaikų futbolo renginių Lietuvoje – „Ežiogolo“ žaidynės. Klubas daug prisideda prie šios sporto šakos populiarinimo kaimiškose vietovėse. Jo iniciatyva, padedant kelininkams, sutvarkyti du stadionai Prienų mieste.

Praėjusiame dešimtmetyje Prienų klubas aukštais rezultatais nepasižymėjo, tačiau pagrindiniu pasiekimu galima laikyti tai, kad šiemet čempionais tapusi komanda 15 metų iš eilės dalyvauja LFF II lygos pirmenybėse, A lygoje yra rungtyniavę šios ekipos auklėtiniai: Remigijus Žukauskas, Donatas Bendinskas ir Deividas Pašukevičius.2010 m. rezultatyviausių klubo žaidėjų sąrašo viršūnėje buvo Mantas Karčiauskas, įmušęs 52 įvarčius, Tadas Straleckas (30), Remigijus Žukauskas (23), Mindaugas Grušauskas (18).

Prienų reprezentacinės futbolo ekipos atgimimas prasidėjo2011 m., kai į komandą atėjo treneris Algirdas Surgautas, vėliau prisijungė praeityje dukart geriausiu futbolininku rinktas Darius Maciulevičius, pagrindiniu rėmėju tapo UAB „Rūdupis“. Vadovaujant A. Surgautui, gerų rezultatų ilgai laukti nereikėjo. Tais pačiais metais II lygos Pietų zonos pirmenybėse iškovoti bronzos medaliai. Šiemet Prienų komanda pirmenybėse pranoko visus ir iškovojo nugalėtojų taurę. Prie istorinio laimėjimo prisidėjo ir prieniečiai žaidėjai: Mantas Karčiauskas, Egidijus ir Deividas Pašukevičiai, Artūras Petraška, Kęstutis Deltuva, birštonietis Virmantas Šabasevičius.

 

Auga graži pamaina

Džiaugdamasis pasiekimais, klubo vadovas M. Makštutis nepamiršo pagirti ir augančios komandos pamainos. Jaunieji Prienų futbolininkai nuolat dalyvauja Lietuvos vaikų ir jaunimo I lygos lauko ir salės pirmenybėse bei įvairiuose draugiškuose turnyruose, pelno prizines vietas ir kitus apdovanojimus. Augantis klubo žaidėjų meistriškumas įvertintas2011 m., kada į Lietuvos jaunių rinktinę buvo pakviesti R. Žukauskas, S. Lučka, Just. Abraitis, J. Abraitis, D. Bendinskas, Ž. Bajoras. Šiuo metu Lietuvos jaunių rinktinėje žaidžia penkiolikmetis Tomas Jonyka.

Naudodamasis proga, kad klubo jubiliejaus šventėje dalyvavo aukščiausi šalies futbolo ir rajono savivaldybės vadovai, „Prienų“ klubo vadovas pastebėjo, jog siekiant populiarinti futbolą rajone ir kelti žaidėjų meistriškumą, reikia į tai investuoti. Jis iškėlė daug uždavinių, tačiau visi jie, labai to norint ir susitelkus, įveikiami.

 

M. Makštutis: „Jaučiuosi čempioniškai!“

Šventėje gražių žodžių „Rūdupio“ komandai, iškovojusiai teisę2013 m. rungtyniauti šalies pirmojoje lygoje, negailėjo Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, Seimo narys Andrius Palionis. Kartu su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovais jie įteikė taurę bei medalius nugalėtojams, treneriams ir vadovams. Medaliais, diplomais bei korektiškiausios lygos komandos prizu buvo apdovanoti visi „Rūdupio“ futbolininkai, o specialios nominacijos buvo įteiktos žaidžiančiam treneriui A. Surgautui, geriausiam sezono žaidėjui Vidui Adomaičiui, žaidėjams: Dariui Maciulevičiui ir Tadui Straleckui. Jis, įmušęs 24 įvarčius, tapo ir rezultatyviausiu LKF II lygos žaidėju.

Savo pirmąjį jubiliejų švenčiantis „Rūdupio“ klubas dėkojo rajono savivaldybei ir rėmėjams. Vaikų ir merginų komandoms įteikti J. Palionio paramos ir labdaros fondo įsteigti prizai, simbolinės knygutės apie klubą, o Prienų rajono savivaldybė visiems susirinkusiems dovanojo šventinį tortą.

Po oficialiosios dalies „Prienų“ klubo vadovą M. Makštutį sveikino šventėje dalyvavę Panevėžio „Ekrano“ treneriai bei vaikų komandos treneris su auklėtiniais iš Alytaus.

Paklaustas, kaip po pompastiško pagerbimo jaučiasi naujojo lygos čempiono vadovas, M. Makštutis atsakė: „Čempioniškai!“. Primindamas, jog sezono pradžioje komandos rezultatai buvo prastoki, jis pasidžiaugė, kad komanda turėjo galimybę žaisti Kaune. Yra vilčių, jog kitais metais Prienų stadione bus įrengtos tribūnos žiūrovams, ir komanda galės žaisti namuose bei dovanoti futbolo sirgaliams daug puikių akimirkų. Į klausimą, ar kitais metais „Rūdupis“ žais I lygoje, „Prienų“ klubo vadovas atsakė, jog tai priklausys nuo klubo biudžeto, t. y. Savivaldybės, rėmėjų paramos. Apie planus M. Makštutis kalbėti dar nesiryžo – kol kas norėtų pamiegoti „ant laurų“ ir gerai pailsėti.

 

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close