Tauri Šv. Kalėdų laukimo šviesa šiuo metu pripildžiusi kiekvieno širdį. Jau gražia tradicija tapo ramaus, taikaus Advento dvasios šviesoje pabūti būryje bendraminčių ir vieno likimo brolių bei seserų. Kasmet prie vaišių stalo susėda Lietuvos aklųjų ir silpnaregių Prienų filialo nariai.

 

Žmones su regėjimo ir klausos negalia jungia panašus likimas, tačiau labiausiai suvienija kiekvienam šilto žvilgsnio, nuoširdžios šypsenos, gero žodžio negailinti filialo pirmininkė Irena Karsokaitė. Jos iniciatyva artėjant didžiausioms metinėms šventėms visada aplankomi tie organizacijos nariai, kuriems negalia neleidžia išeiti iš namų. Sveikesnieji, galėję ir turėję noro atvykti į Prienus, nors ir nepalankioms oro sąlygomis gruodžio 18 d., pirmininkės sukviesti, atvyko į  į literatūrinę-muzikinę popietę „Šv. Kalėdų belaukiant“ Prienų kultūros ir laisvalaikio centre.

Sveikindama su artėjančia Kristaus užgimimo švente, I. Karsokaitė linkėjo patirti tą stebuklą, kuris, atrodo, kartojasi kiekvienais metais, bet kasmet yra vis didingesnis. Padėkojo visiems, kurie gyvena žmonių su regėjimo negalia bendruomenės rūpesčiais ir tiesia pagalbos ranką: Prienų r. savivaldybės administracijos ir Socialinės paramos skyriaus darbuotojams, žmones su negalia draugiškai savo patalpose glaudžiančiam Švietimo centro kolektyvui, Prienų KLC kolektyvui už paramą organizuojant šventes, repeticijas, susitikimus.

– Tai vilties, tikėjimo, kai kam atsiprašymo, padėkojimo metas. Viltis mums svarbiausia, ji mus veda į priekį, – sakė I. Karsokaitė, tardama ačiū visiems filialo nariams, kurie gyvena viltimi ir uždega vieni kitus.

Pirmininkė ypač dėkinga žmonių su negalia „akims“ – geriausiai matantiems Valdui Kudzmanui ir Marytei Senavaitienei, kurių pagalba visada jaučiama ir   saviveikloje, ir išvykose. O kelionėje į Suvalkus ji buvo tiesiog nepakeičiama. Vasaros pradžioje Prienų aklųjų ir silpnaregių organizacijos atstovai Suvalkų krašto aklųjų draugijos kvietimu svečiavosi Lenkijoje. Artėjant didžiosioms metų šventėms,  lenkų draugijos nariai pasiuntė nuoširdžius sveikinimus į Lietuvą, o pavasarį ketina vėl visi pasimatyti mūsų šalyje.

Su didesne viltimi ir džiaugsmu šias šv. Kalėdas pasitiks ir Prienų filialo narys Tadas Matusevičius, kurio sėkme pasidžiaugdama, I. Karsokaitė papasakojo, jog ir regėjimo, ir klausos negalią turintis 29-erių Tadas ne tik išmoko valdyti kompiuterį, brangaus klausos aparato pagalba gali bendrauti su draugais, bet ir gavo darbą aklųjų įmonėje Vilniuje. Įmonė sudarė jam sąlygas dirbti namuose. Artėjant metų pabaigai pirmininkė turėjo ir daugiau kuo pasidžiaugti, tačiau svarbiausia, kad kiti metai, anot jos, bus dar geresni.

Su šventinėmis dovanomis LASS Prienų filialo popietėje apsilankė Savivaldybės atstovai: administracijos direktorius A. Marcinkevičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja E. Sadauskienė ir vyr. specialistė bei organizacijos projektų koordinatorė Z. Matukaitienė. Svečiai padėkojo Aklųjų ir silpnaregių organizacijos vadovei už dovanotą galimybę įsijausti į advento dvasią, linkėjo filialo nariams ir jų šeimoms ramybės, sveikatos bei gerumo.

Popietėje skambėjo kaunietės, žymios renginių vedėjos, keliautojos, lituanistės,2004 m. lietuvių kalbos premijos laureatės Violetos Bakutienės dvasingi adventiniai pasakojimai, perpinami jos skaitomomis eilėmis, LASS Prienų filialo ansamblio „Puriena“ ir jo vadovės Onutės Matusevičiūtės giedamomis kalėdinėmis giesmėmis.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close