Dainos, artimos kiekvienai plakančiai širdžiai (GALERIJA)

Pats gražiausias jausmas Žemėje yra meilė. Ji gali nešti ant savo sparnų, gali nublokšti į niūrias nevilties bangas… Gali suteikti milžiniškų jėgų ir gali jas atimti, pasmerkti amžinam kentėjimui… Nepaisant to, kokiomis spalvomis nusidažo šis jausmas – ar vakaru žvakių šviesoje, ar ilgesio melodija, ar švelniu šokio prisilietimu, – jis priverčia širdį amžinai jo ilgėtis, dedikuoti jam eiles ir muziką, jį dainuoti. Gal todėl romantinės dainos yra kiekvienam artimos. Gal todėl šių dainų vakarai Prienuose tęsiasi jau dešimtį metų.

Tradicinis romansų vakaras „Ilgesio dainos“, kurį Prienų kultūros ir laisvalaikio centras ir šio renginio iniciatorė Dalė Zagurskienė žiūrovams dovanoja jau dešimtąjį rudenį, seniai išaugo savo įprastinį „rūbą“, bet tik šiais metais nuspręsta persikelti į didžiąją salę. Vakaro organizatorių sprendimas pasiteisino, nes lapkričio 21 d. Prienų KLC didžioji salė buvo artipilnė lyrinių ir romantinių dainų žanrą pamėgusių atlikėjų ir žiūrovų. Centro fojė taip pat alsavo romantine atmosfera ir nuotaika, kurią sukūrė šviesos, baldai ir kiti interjero dekoro elementai. Romantinio žavesio suteikė prieškario lakūnų uniformomis vilkintys, ANBO lėktuvais Pociūnuose skraidantys ir visus norinčiuosius paskraidyti kviečiantys pilotai.

Kupinas sentimentų, pilnas vilties ir meilės istorijas šiais metais „pasakojo“ per dešimt kolektyvų, duetų ir solistų iš Prienų rajono bei trys svečių kolektyvai iš Kauno miesto ir Kauno rajono. Jaunystės vėjo į vakaro atmosferą įnešė buvusi žiburietė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentė Ugnė Lyberytė ir jai akomponavęs Justas Čeponis. Renginį paįvairino Prienų KLC liaudiškų šokių kolektyvas „Vajaunas“.

Žiūrovai negailėjo karštų aplodismentų ir dažnai pasirodymus palydėdavo susižavėjimo kupinais šūksniais.

Pagrindinė renginio organizatorė Dalė Zagurskienė neslėpė džiaugsmo: kasmet šis renginys tampa vis populiaresnis, sutraukia daug žiūrovų ir dalyvių ne tik iš Prienų rajono. Deja, visų atlikėjų, norinčiųjų atvykti į muzikinį pasimatymą, neįmanoma būtų priimti. Tokiu atveju romansų vakarui tektų skirti ne vakarą, o visą dieną.

Už širdies ir sielų džiaugsmą, jų virpesį ir dovanotą šiltą vakarą organizatoriams, kolektyvams, rėmėjams ir visiems vakaro dalyviams dėkojo LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, Prienų rajono savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkė Loreta Jakinevičienė, Prienų rajono savivaldybės mero patarėja Jūratė Zailskienė, KLC direktorius Džordanas Jogimantas Aksenavičius, renginio idėjos autorė D. Zagurskienė, kartu su ja vakaro nuotaiką kūrusi Ligita Gediminienė. Visiems kolektyvams, jų vadovams bei pavieniams atlikėjams buvo įteiktos padėkos ir gėlių puokštės. Renginio idėjos autorė ir koordinatorė D. Zagurkienė žemai nusilenkė visiems, kurie myli šį vakarą, myli romansus, pažadėdama, kad ir vienuoliktasis romansų vakaras vyks didžiojoje scenoje. Jos pažadas buvo palydėtas plojimais.

DSC_4131

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close