Baigiantis metams visada užbaigiame pradėtus projektus, kad naujus pasitiktume su naujomis idėjomis ir naujais darbais. Todėl Nemuno kilpų regioninio parko direkcijoje vyko dar pavasarį pradėto projekto užbaigimo šventė.

Projektas prasidėjo minint Žemės dieną. Šventės metu buvo paskelbta, kad šiuos metus skiriame trapiam gamtos stebuklui drugeliui. Žemės dienos šventės metu Birštono savivaldybės aikštė buvo papuošta drugeliais, o Nemuno kilpų regioninio parko Birštono lankytojų centre buvo atidaryta paroda „Mano svajonių drugelis“. Šventės dalyviai ir svečiai pasipuošė direkcijos darbuotojų pagamintais moliniais drugeliais. Regioninio parko direkcijos specialistės paruošė edukacinę pamoką „Drugelis“, kurioje pabuvojo daugiau kaip 300 moksleivių. Parodą „ Mano svajonių drugelis“ aplankė daugiau kaip 1500 turistų, atvykusių į Birštono lankytojų centrą. Atvykusieji fotografavo vaikų piešinius, kad galėtų į namus parsivežti tą mažą svajonę, o kartu ant lapelių rašė labiausiai patikusio svajonių drugelio dailininkų vardus, palikdami savo pastebėjimus direkcijos darbuotojams. Taip parodos lankytojai niekieno neraginami išrinko parodos laureatus.

O kaip neapdovanoti laureatų, kuriuos išrinko ne sudaryta komisija, ne menininkai, o tiesiog parko lankytojai. Laureatų amžius labai įvairus – nuo pačių mažiausių dalyvių penkiamečių iki vyresnių penkiolikmečių. Parodai piešinius pateikė Prienų ir Birštono savivaldybių moksleiviai, o tarp laimingųjų pateko Balbieriškio pagrindinės mokyklos ir Birštono gimnazijos moksleiviai, Prienų ir Birštono meno mokyklų auklėtiniai.

Rudenišką lapkričio popietę laureatams, jų mokytojams , draugams ir tėveliams skambėjo pačios gražiausios dainos, atliekamos Birštono meno mokyklos choro, kuriam vadovauja mokytoja Ramunė Liutvynskienė, prizus skyrė Nemuno kilpų regioninio parko direkcija. Po apdovanojimų įteikimo buvo pristatyta edukacinė pamoka „Drugelis“, kurią vedė direkcijos vyr. specialistė Rosita Dargienė.

Pamokos metu sužinojome, kiek gyvenimo stadijų praeina drugelis, kaip atpažinti drugelio vikšrą, kokie didžiausi drugiai gyvena Lietuvoje, kaip atskirti naktinius drugius nuo dieninių, kokia jų gyvenimo trukmė, kodėl kai kurie išnyksta ir dar daug įvairių keistų dalykų. Pamokos pabaigoje teko patiems pasigaminti po popierinį svajonių drugelį.

Metai baigiasi, o ateinantys nauji atneš naujų svajonių, gal vėl panašių į drugelį, o gal į kokį paukštį ar augalą.

NKRP direkcijos vyr.specialistė Ramutė Milušauskienė

100_7610

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close