Paroda „Moderni mokykla“: dėmesį traukia ugdymo iššūkiai ir technikos naujovės

Vilniuje šią savaitę vykusioje parodoje „Moderni mokykla“ didžiausio lankytojų dėmesio sulaukė paskaitos apie vaikų ugdymą ir auklėjimą bei mokinių su negalia integraciją. Iš technikos naujovių gausiausio lankytojų būrio sulaukė naujausio modelio bepilotis orlaivis, 3D spausdintuvas ir moderniausi chemijos bei biologijos laboratorijų prietaisai.

 

Trečią kartą organizuota paroda „Moderni mokykla“ vyko vienoje iš moderniausių šalyje sostinės Balsių progimnazijoje. Dvi dienas vykusiame renginyje apsilankė 1 500 pedagogų ir mokyklų vadovų, daugiau kaip 50 lektorių paskaitų klausėsi net 1 000 žmonių, o parodoje technikos, kanceliarijos ir edukacinių užsiėmimų naujoves pristatė beveik 60 užsienio ir Lietuvos bendrovių.

Gausiausiai parodos lankytojai būriavosi prie stendo, kur buvo pristatytas bepilotis orlaivis. 12 megapikselių (MP) raiška vaizdus iš oro filmuojantis „dronas“ yra vienas moderniausių šalyje, su juo galima būtų filmuoti net meninį filmą. Taip pat didelio susidomėjimo sulaukė 3D spausdintuvo galimybių demonstravimas. Parodoje daug lankytojų domėjosi ir ergonomiškos darbo vietos naujovėmis, pavyzdžiui, aukštį keičiančiais išmaniaisiais stalais, lempomis su specialiu apšvietimu, masažuojančiomis darbo kėdėmis.

Didžiausio pedagogų bei kitų parodos lankytojų susidomėjimo sulaukė Linos Gulbinės ir Linos Garbenčiūtės paskaita „Mokinys su negalia klasėje – kaip iššūkį paversti galimybėmis?“, žurnalistės Indrės Makaraitytės paskaita „Kodėl visi galvoja, kad mokytojai nieko nedirba?“ bei Lidijos Mačiūnienės paskaita „Kaip paleisti emocijas po sunkios darbo dienos“.

Klausytojų skaičiaus rekordus pasiekė ugdymo bei auklėjimo temas gvildenusio Vaido Arvasevičiaus paskaitos „Tėvystės virsmai ir provokacijos: Kaip motyvuoti vaikus būti pareigingais ir atsakingais?“ bei „Bausmės ir drausminimas, ar galėtume be jų?“. Šiose paskaitose apsilankė kas dešimtas parodos dalyvis. Visi seminarų dalyviai gavo kvalifikacijos tobulinimo pažymas.

Renginį organizuoja Lietuvos švietimo centrų darbuotojų asociacija, raštinės reikmenų įmonė „Biuro pasaulis“ bei Balsių progimnazija. Pasak bendrovės „Biuro pasaulis“ generalinio direktoriaus Artūro Tumino, pastaruoju metu ugdymo srityje matome daug naujovių – išmaniosios lentos, individualizuotos ugdymo sistemos, ergonomiškos išmaniosios darbo vietos.

„Visos šios naujovės reikalauja naujų įgūdžių, žinių, gebėjimo jas pritaikyti praktikoje. Todėl kilo mintis susiburti po vienu stogu ir pasidalinti inovatyviomis idėjomis, jų pritaikymo patirtimi, pasitarti, kaip dar labiau galime tobulinti ugdymo procesus. Projektas vyksta jau trečius metus ir sulaukia vis daugiau lankytojų. Tai rodo, kad susiburti ir koncentruotai perteikti naujoves – labai aktualu“, – sako A. Tuminas.

Parodoje buvo pristatomos technikos ir kanceliarijos gamintojų naujovės mokymo įstaigoms. Renginyje dalyvavusių „Büroodisain“, „Colorino“, „Douglas LT“, „Esselte“, „Estravel Vilnius“, „Gudragalvis“, „Labochema“, „Lidata“, „Lux Express“, „Mokslo technologijos“, „Tallink“, „3M“ ir kitų įmonių gaminiai bei paslaugos padeda pedagogams ir moksleiviams taupyti ar optimaliai išnaudoti laiką, naudojant naujausius technikos gaminius kūrybiškai pritaikyti pedagoginę patirtį.

Moderni mokykla 2015 (2)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close