NATO oro policijos naikintuvai kilo penkis kartus

Spalio 26–lapkričio 1 d. Baltijos valstybėse budintys NATO oro policijos naikintuvai penkis kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusius orlaivius. Naikintuvai kilo iš aviacijos bazės Šiauliuose ir Amari (Estijoje).
Spalio 27 d. identifikuotas vienas Rusijos karinis transporto orlaivis TU-134 ir vienas karinis transporto orlaivis AN-148. Vieną kartą orlaiviai skrido pagal iš anksto suderintą skrydžio planą, išjungę automatinius atsakiklius, palaikydami ryšį su skrydžių valdymo centrais, antrą kartą – be iš anksto suderinto plano, išjungę automatinius atsakiklius, palaikydami radijo ryšį.
Spalio 28 d. atpažintas ir palydėtas Rusijos naikintuvas Su-27 ir du lengvieji bombonešiai Su-24, skridę be planų, be atsakiklių, nepalaikydami radijo ryšio, taip pat karinis transporto orlaivis AN-12, kuris skiro laikydamasis visų skrydžio reikalavimų.
Spalio 31 d. palydėta grupė – vienas karinis transporto orlaivis AN-26, vienas naikintuvas SU-27, du lengvieji bombonešiai SU-24 ir vienas lengvasis bombonešis SU-34 – kuri skrido nesilaikydama visų reikalavimų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close