Neeilinė Lietuvos mokinių parlamento sesija

Spalio 10-11 dienomis VIII Lietuvos mokinių parlamento kadencijos nariai iš įvairių miestų ir miestelių sugužėjo į KTU Elektronikos rūmus, į neeilinę sesiją.

Ši sesija ypatinga keliais aspektais. Visu pirma, išrinkta nauja Lietuvos mokinių parlamento pirmininkė – Indrė Pabijonavičiūtė, taip pat išrinktas pirmininko pavaduotojas, atsakingas už komitetų veiklą, – Edvardas Monstvilas. Naujai išrinkti prezidiumo nariai savo kalbose pasižadėjo įnešti naujų vėjų į parlamento veiklą, todėl tikime, jog pasirinkome teisingai ir galime patikinti – LMP šių žmonių rankose dar geriau atstovaus brangiems mokslo draugams iš visos Lietuvos!

Be to, darbo grupės sesijos metu analizavome įvairias problemas, kūrėme veiksmų planus joms spręsti. Diskutavome individualaus ugdymo plano, pamokų patrauklumo, lytinio švietimo, atsiskaitomųjų darbų sistemos, sveikos gyvensenos ir kūno kultūros pamokų bei jaunimo nedarbo temomis. Rodos, sesijos pavadinimas, skatinantis „užkurti variklį“, nariams įkvėpė naujų idėjų bei drąsos pažvelgti į problemas kitokiu rakursu. Sukurti aiškūs veiksmų planai, pradėti organizuoti renginiai, naujai atrasti požiūriai bei idėjos leidžia drąsiai teigti, jog sesija buvo itin produktyvi ir įkvepianti.

Gali atrodyti, kad sesija, tos pora dienų, yra tik lašas jūroje, bet kiekvienas, net ir mažiausias lašelis, yra svarbus vandenynui. Puoselėjame didelius tikslus ir viltis dėl moksleivių ateities ir gerovės, tikime, jog ir Tu turi minčių, kuriomis nori pasidalinti, tad raginame jų neslėpti ir drąsiai jas išreikšti – visi drauge inicijuokime gerąjį pokytį.


Ugnė Revinskaitė,

Prienų rajono atstovė Lietuvos mokinių parlamente

2917929_orig

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close