Pagerbtas buvusio Seimo nario Juozo Palionio atminimas

Šių metų spalio 17 dieną sukako ketveri metai, kai mūsų krašto Seimo narys Juozas Palionis žuvo autoavarijoje. Tada taip pat buvo graži, šilta ir saulėta vėlyvo rudens diena. Nesulaukęs 61-ojo gimtadienio, J. Palionis, vairuodamas savo automobilį, kaktomuša susidūrė su sunkvežimiu. Nelaimė įvyko kelyje prie vadinamosios Napoleono kepurės.
Paminėti savo bendruomenės nario ir kraštiečio atminimą, uždegti atminties žvakelių į Nemajūnų kapinaites prie a. a. J. Palionio kapo susirinko Siponių krašto bendruomenės žmonės.

Prie paminklinio akmens eiles skaitė Siponių kaimo bibliotekos vedėja Ona Girdziuškienė, o J. Palionio biografiją pristatė bendruomenės pirmininkė Vijolė Skorodumovienė.

J. Palionis gimė 1950 m. gruodžio 1 d. Prienų rajono Šaltinėnų kaime, mokėsi Siponių aštuonmetėje mokykloje, o vėliau mokslus tęsė Birštono vidurinėje mokykloje, kurią baigė 1969 m.

J. Palionis studijavo Lietuvos žemės ūkio akademijos Hidromelioracijos ir žemėtvarkos fakultete, kurį baigė 1974 m. ir įgijo inžinieriaus hidrotechniko specialybę.

1974 m. dirbo mokslinį pedagoginį darbą Lietuvos žemės ūkio akademijos Melioracijos katedroje. 1975–1986 m. dirbo LTSR melioracijos ir vandens ūkio ministerijoje kolegijos sekretoriumi, ministro padėjėju, Techninio skyriaus viršininko pavaduotoju, šio skyriaus viršininku, Raseinių melioracijos statybos ir montavimo valdyboje darbų vykdytoju.  Vėliau jo darbo karjera tęsėsi Vilniuje, kur gabus ir kūrybingas specialistas buvo pastebėtas ir įvertintas.

Nuo 2000 metų buvo renkamas Seimo nariu Prienų rinkimų apygardoje, dirbo Biudžeto ir finansų, Ekonomikos, aplinkos apsaugos ir Europos reikalų komitetuose, ėjo JAV lietuvių bendruomenės komisijos pirmininko pareigas.

Minėjimo metu kalbėjo Juozą pažinoję kaimynai, draugai ir pažįstami. Gerų žodžių negailėjo netoliese gyvenusi Anelė Venslavičienė, kuri jį pažinojo nuo mažų dienų. Ji patvirtino, kad Juozukas buvo geras ir mandagus vaikas. Tą patį sakė ir buvusi bibliotekininkė, netoliese gyvenusi Onutė Laukevičienė.

Žmonės prisiminė, kad J. Palionis, būdamas Seimo nariu, labai rūpinosi savo krašto žmonėmis, jų gyvenimo kokybe. Ir dabar visi geru žodžiu mini J. Palionį dėl išasfaltuoto kelio, dėl dėmesio paprastiems kaimo žmonėms, kuriuos jis mylėjo ir gerbė.

„Visi puikiai žinome, ką jis dėl mūsų padarė, kiek parašė knygų ir eilėraščių, kuriuose aprašomas mūsų kaimo žmonių gyvenimas ir krašto grožis. Dabar jo darbus tęsia ir mumis rūpinasi jo sūnus Andrius“, – kalbėjo susirinkusieji prie Seimo nario J. Palionio kapo.

Jo atminimas buvo pagerbtas tylos minute, ant kapo uždegtos žvakės ir padėta gėlių. Tik tokiu nuoširdumu galima atsilyginti už meilę savo kraštui ir žmonėms. Atmintis gyvena ilgiau už patį žmogų, kai jis to vertas.

DSCF2039

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close