„Maisto bankas“ – tai parama nepasiturintiems

Šiais metais Pasaulinę maisto dieną, spalio 16-ąją, dvidešimtą kartą vyko „Maisto banko“ akcija. „Maisto banko“ akcijos tikslas – padėti nepasiturinčioms šeimoms bei vienišiems žmonėms, kuriems reikalinga parama maisto produktais. „Maisto banko“ akcijos rengiamos rudenį, artėjant Kalėdoms, ir pavasarį prieš Velykas.

 

Didžiausiose šalies parduotuvėse vykstanti „Maisto banko“ akcija 73 miestuose prasidėjo penktadienį 15 valandą ir tęsėsi iki šeštadienio vakaro.

Birštone „Maisto banko“ akcija vyko „IKI“ parduotuvėje. Čia Nemajūnų dienos centro savanoriai dalijo skrajutes, kvietė žmones dalyvauti akcijoje ir paaukoti negendančio maisto – kruopų, makaronų, miltų, aliejaus, kavos, uogienės, cukraus. konservų. Kaip rodo statistikos duomenys, dažniausiai Lietuvoje skursta vienos vaikus auginančios mamos, darbus praradusios, daugiavaikės šeimos ar vieniši, seni asmenys, bedarbiai. Parama maisto produktais yra aktualiausia rudens ir žiemos laikotarpiu, kai didžiąją šeimos pajamų dalį tenka išleisti apmokant sąskaitas už vandenį ir šildymą, komunalines paslaugas, todėl tenka mažinti maitinimosi išlaidas.

Tyrimų duomenimis, maisto aukoja trečdalis Lietuvos gyventojų. Tuo spėjo įsitikinti ir Nemajūnų dienos centro darbuotojai. Dar nepasibaigus akcijai jau buvo surinkta nemažai įvairių produktų. Kaip sakė produktus priimančios moterys, daugiausia žmonės nuperka aliejaus, cukraus, makaronų, kruopų. „Malonu, kad aukojantys žmonės neperka pačių pigiausių kruopų ar kitų produktų. Turime nemažai cukraus, miltų, sausainių, konservų. Iki akcijos pabaigos dar likę laiko, tad nežinome, kiek iš viso surinksime“, – sakė Marytė Karčiauskienė.

Nemajūnų dienos centro darbuotojos ir savanorės Agnė Juškevičienė, Iveta Simonaitytė, Inga Vaitkevičienė, Laima Simonaitienė ir Marytė Karčiauskienė vos spėjo skaičiuoti ir rūšiuoti produktus.

Nemajūnų dienos centrą lanko aplinkinių kaimų vaikai, tad ir jiems reikia maisto, taip pat yra ir vienišų, vargingai gyvenančių žmonių, kurie džiaugiasi nors prieš šventes gaudami dovanų lauknešėlį.

Gerų žmonių Birštone netrūksta – nors po 2–3 produktus, kad ir nelabai brangius, pirko ir jaunesni, ir vyresni žmonės. Kiti, kurie gali daugiau – pirko didesnį kiekį ir brangesnių produktų.

Prie išėjimo iš parduotuvės pakalbinau vieną vyresnio amžiaus birštonietę ir paklausiau, ar ji paaukojo „Maisto bankui“. „Jeigu jau vyksta tokia akcija, matyt, reikia visiems nors kažkiek prisidėti. Juk esame vieno krašto žmonės“, – sakė moteris.

Iš tikrųjų labai retas neįdėjo į savanorių vežimėlį maisto produktų. Juk dalintis tuo, ką turi, – geras darbas ne tik kitam, bet ir pačiam…

Surinkti produktai bus išdalinti pavieniams asmenims ir šeimoms iki Kalėdų.

DSCF2043

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close