Veiverių seniūnijoje gyventojams pavojų kelia traukiniai, šaltis ir vis labiau trupančios sienos (GALERIJA)

Spalio 8 d. po Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdžio nemažas būrys Tarybos narių išvyko į Veiverių seniūniją aplankyti objektus, kuriems reikia skirti daugiau dėmesio.

 

Patys pirmieji buvo aplankyti Šaulių namai. Ne per seniausiai renovuotos patalpos traukia miestelio bei visos seniūnijos gyventojus. Čia vyksta kultūriniai renginiai, pasiruošimai jiems, repeticijos. Tiesa, Tarybos narius pasitikę seniūnas Vaclovas Ramanauskas, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro (KLC) vadovė Virginija Mitrikevičienė bei Veiverių bendruomenės pirmininkė Daiva Venclovienė prašneko ir apie bėdas. Brangiai kainuojančios bėdos čia prasideda būtent žiemos laikotarpiu. Nors pastatas renovuotas, apšiltintas, tačiau jį reikia šildyti ir iš vidaus. Šildymo išlaidas kartais pavyksta padengti pačiai bendruomenei – susidėjus pinigų ar renginių metu renkant aukas. Tačiau šie pinigai – tik lašas didelėje jūroje. Didelį pastatą šildyti reikia nuolat. Čia reguliariai vyksta repeticijos, į kurias pagyvenusiems bei jauniems atlikėjams bei šokėjams tenka rinktis su žiemine apranga. D. Venclovienė džiaugėsi, kad žmonių optimizmas ir noras šokti tokiomis sąlygomis nedingsta, tačiau tikrai nėra smagu žiūrėti į sušalusius ir drebančius atlikėjus.

Viena iš alternatyvų būtų repeticijos pačiame Veiverių KLC – Skriaudžiuose, tačiau čia pastatas niekada nerenovuotas, ir sienos, ir stogas reikalauja skubaus remonto. Taigi kultūros įstaigos Veiveriuose išgyvena tikrai ne pačius palankiausius žiūrovų ir atlikėjų traukai laikus.

Puikiomis sąlygomis negali pasidžiaugti ir Veiverių Tomo Žilinsko gimnazija. Čia atvykusius Tarybos narius pasitiko apsilupinėjusios sienos ir lubos, akivaizdžiai reikalaujančios skubios renovacijos. Situacija persirengimo kambariuose bei pačioje sporto salėje pranoksta ir blogomis nuojautomis remtas mintis. Pasak gimnazijos direktorės Audronės Raibužienės, ugdymo įstaiga savo ištekliais stengiasi patalpas kiek įmanoma atnaujinti, tačiau tokių lėšų užtenka tik smulkiam kosmetiniam remontui. Apžiūrėję patalpas Tarybos nariai vylėsi, kad valstybės investicijos atkeliaus ir čia.

Tarybos nariai aplankė ir Mauručių geležinkelio stotį. Svečius pasitikusi stoties viršininkė Daiva Burovienė papasakojo apie problemas ir pavojus, kylančius dėl to, kad Mauručiuose nėra pėsčiųjų viaduko. Gyventojai dažnai kerta geležinkelio bėgius pėsčiomis, tačiau tai pavojinga. Greitai skriejančių traukinių mašinistai ne tik neturi galimybės greitai sustabdyti sąstato, bet ne visada ir spėja pamatyti pėsčiuosius. Neretai didelis pavojus kyla ir išleidžiant keleivius iš traukinio. Skubėdami namo šie nepastebi, kad į stoties teritoriją įskrieja dar vienas traukinys. Tarybos nariai pritarė, kad šį pavojų sumažintų viadukas, tačiau nebuvo vieningi dėl nuomonės, už kokia lėšas būtų galima tai padaryti ir ar apskritai jį vertėtų čia įrengti. Vienų nuomone, viaduką numatyti ir įrengti turėjo patys geležinkelio statytojai, kitų – norint paskubinti darbus, reikėtų prisidėti ir savivaldybei. Tiesa, savivaldybės priedas turėtų būti nemenkas – per 300 tūkst. eurų. Tarybos nariai įžvelgė ir tai, kad kitose Veiverių seniūnijoje esančiose pervažose pėsčiųjų eismas intensyvesnis, tačiau nelaimių nepasitaiko.

Iš geležinkelio stoties Tarybos nariai pajudėjo į stambiagabaričių atliekų aikštelę, kurioje apžiūrėjo atliekų rūšiavimo sąlygas.

Iš ten Tarybos nariai skubėjo į UAB „Veiverių žirgynas“. Žirgyno savininkas Vytautas Drūlia parodė laikomus žirgus, arklides, statomą maniežą, papasakojo apie ateities planus, kaip kuo daugiau jaunų žmonių sudominti žirgininkyste. Gražūs ir prižiūrėti žirgai abejingų nepaliko. Visi su malonumu stebėjo ir žirgų treniruotę. V. Drūlios teigimu, žirgyno plėtra dar tik vyksta. Planai –dideli ir ambicingi, tačiau dažniausiai susiduriama su finansines investicijas reguliuojančių nuostatų keistenybe. Dažnai, gavus Europos Sąjungos paramos lėšas, pagal techninę dokumentaciją tenka įrenginėti papildomus inžinerinius įrenginius, kurie, specialistų manymu, visai nereikalingi. Tačiau gautos lėšos žirgyną daro vis patrauklesnį ir įžymesnį.

DSC_3110

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close