XII respublikinis pianistų festivalis-maratonas

Jiezno muzikos mokyklos fortepijono klasės moksleiviai sėkmingai dalyvavo gruodžio 1 d. Kaune vykusiame XII respublikiniame pianistų festivalyje-maratone.

Šis tradicinis Kauno krašto fortepijono mokytojų draugijos organizuojamas renginys vienu metu vyko dešimtyje Kauno miesto salių. Koncertavo mokiniai iš 32 respublikos muzikos ir meno mokyklų.

Jiezno pianistai skambino jaukioje istorinėje Kauno menininkų namų salėje. Renginyje pasirodė nuolatinės šio maratono dalyvės: Gabrielė Bernatonytė (5 kl.), Emilija Rudytė (4 kl.) bei Eitvilė Acūtė (7kl.), kurios atliko šiuolaikinio kompozitoriaus D. Chvatovo pjeses. Aplodismentų sulaukė ir jauniausioji pianistų karta, kuriems šis pasirodymas buvo sėkmingas debiutas. Didelio juodo fortepijono neišsigando ir scenoje drąsiai muzikavo pirmokė Justina Klapatauskaitė, taip pat ir jauniausias šioje salėje vykusio koncerto dalyvis, parengiamosios klasės mokinys Jonas Zubavičius.

Po pasirodymo visiems festivalio dalyviams ir jų mokytojams įteiktos Kauno krašto fortepijono mokytojų draugijos padėkos. Moksleivius parengę mokytojai: Sonata Bukevičienė, Olga Zubavičienė ir Arnoldas Jasevičius, džiaugėsi jaunųjų pianistų sėkme ir sklandžiai organizuotu koncertu.

 

Olga Zubavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close