Pagerbti vedantys ir saugantys, kad nepaklystume gyvenimo kelyje

Spalio pradžioje švenčiamos dvi prasmingos šventės. Spalio 2-ąją minima Policijos, Angelų sargų, diena, o spalio 5-ąją sveikinami ir pagerbiami mokytojai. Tą dieną jiems mokiniai neša gražiausius rudeniškų gėlių žiedus, dėkoja už suteiktas žinias, už rūpestį, meilę ir globą. Šios profesijos turi daug bendro – mokytojai veda gyvenimo ir žinių keliu, o policijos pareigūnai, kaip angelai, saugo, kad neišklystume iš to kelio.

 

Birštono savivaldybėje šios dvi gražios šventės buvo iškilmingai paminėtos vienu metu, spalio 5-ąją, gražiausioje kurorto vietoje – kurhauze.

Birštono policijos pareigūnai iškilmių dieną pradėjo šv. Mišiomis, kurias kurorto bažnyčioje aukojo Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius, Jiezno parapijos klebonas, Kaišiadorių, Prienų ir Birštono PK policijos kapelionas ir vyskupas emeritas Juozas Žemaitis.

Dvasininkai meldėsi už visus policijos pareigūnus, linkėjo jiems kuo geriausios sėkmės, kantrybės ir ištvermės jų sunkiame darbe.

 

Už gerą darbą įvertinti policijos pareigūnai

Policijos, Angelų sargų, šventės ir Tarptautinės mokytojų dienos minėjime policijos pareigūnus bei pedagogus sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, LR Seimo narys Andrius Palionis ir jo padėjėja Valė Petkevičienė, Alytaus rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Stasys Kasiulis ir jo pavaduotojas Rolandas Juškevičius, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovai, Alytaus apskrities vyr. policijos komisariato Birštono policijos komisariato, Birštono savivaldybės administracijos darbuotojai, kai kurorto įstaigų atstovai.

Policijos, Angelų sargų, dienos proga Birštono savivaldybės merė pasveikino visus policijos pareigūnus ir padėkojo jiems už darbą.

„Policijos pareigūnų misija ir vertybės taip pat labai kilnios – ginti kiekvieną žmogų, saugoti visuomenę ir valstybę, padėti žmogui, šeimai, bendruomenei. Ačiū Jums už garbingus poelgius ir pilietiškumą stiprinant visuomenės saugumą. Visiems Jums linkiu stiprybės ir profesionalumo vykdant kilnią pareigą, vienybės, ramybės ir neblėstančios vilties“, – sakė merė.

Abiejų profesijų atstovus pasveikino ir Seimo narys Andrius Palionis, dėkodamas už jų prasmingą darbą, linkėdamas atsakomybės, kantrybės ir sėkmės sunkiuose ir Lietuvai svarbiuose darbuose.

Seimo narys įteikė padėką ir dovaną Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio viršininkui Egidijui Treigiui.

Laikinai einantis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato viršininko pareigas Egidijus Treigys paskelbė Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymą „Dėl padėkų policijos dienos proga pareiškimo ir skatinimo“, kuriame padėka reiškiama vyresniajai inspektorei Rasai Šerpenskienei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio specialistei.

Savivaldybės merė įteikė padėką Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio vyriausiajam patruliui Egidijui Barysui – už garbingus poelgius ir pilietiškumą stiprinant visuomenės saugumą ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato viršininkui Rolandui Stikliui – už profesionalų vadovavimą Birštono policijos komisariatui, Birštono bendruomenės saugumo užtikrinimą ir pilietiškumo skatinimą.

E. Treigys paskelbė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymą „Dėl apdovanojimo ir skatinimo Angelų Sargų dienos – Policijos šventės – proga“, kuriuo apdovanojo:

pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ vyresnįjį komisarą Rolandą Stiklių, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato viršininką;

trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ vyresnįjį inspektorių Visvaldą Strucką, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio tyrėją;

70 eurų vertės vardine dovana policininką Vytautą Liuizą, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio patrulį.

Pareiškė padėkas:

vyresniajai inspektorei Linai Vaitkevičienei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Kriminalinės policijos poskyrio tyrėjai;

jaunesniajam policininkui Tomui Balnanosiui, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio patruliui;

Zitai Šveinauskienei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio specialistei;

Raimondai Mikėnienei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kanceliarijos specialistei.

Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiais prokuroras Stasys Kasiulis padėka apdovanojo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato viršininką Rolandą Stiklių.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintautas Baltrimas už prasmingą bendradarbiavimą įteikė padėkas vyresniajai inspektorei Rasai Šerpenskienei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio specialistei, ir vyresniajam inspektoriui Visvaldui Struckai, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio tyrėjui.

Padėkos ir apdovanojimai pedagogams

Merė pasveikino Birštono gimnazijos direktorių Alvydą Urbanavičių jubiliejaus proga ir apdovanojo Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštu bei įteikė atestacijos pažymėjimą (pirma vadovų kvalifikacinė kategorija). Už atsakingą ir profesionalų vadovavimą Birštono vienkiemio darželiui-mokyklai ir kūrybingą vadybinį darbą buvo apdovanota ir Regina Gustaitienė.

Seimo narys Mokytojo dienos proga už ilgametį pedagoginį darbą apdovanojo mokytojų šeimą – Redą ir Antaną Kisielius.

Tarptautinės mokytojų dienos proga merės padėkos buvo įteiktos šioms gimnazijos mokytojoms:Birutei Sinkevičienei – už puikų ugdytinių paruošimą egzaminams; Kristinai Justinavičienei – už puikų ugdytinių paruošimą egzaminams; Romai Malinauskienei – už aktyvų dalyvavimą projektinėje ir neformaliojo ugdymo veiklose; Vienkiemio darželio-mokyklos mokytojoms: Laimutei Pabarčienei – už nuoširdų darbą, aktyvią metodinę veiklą, kūrybiškumą, nuoširdų bendravimą su kolegomis, vaikais ir jų tėvais; lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtojai Editai Bagdonienei – už inovatyvų darbą ugdant ikimokyklinio amžiaus vaikus; Meno mokyklos mokytojai Laimai Petraškienei – už sėkmingą ankstyvojo meninio ugdymo programų įgyvendinimą meno mokykloje. Padėka buvo įteikta ir ugdymo įstaigos vadovei, Birštono vienkiemio darželio-mokyklos direktorei Reginai Gustaitienei – už atsakingą ir profesionalų vadovavimą Birštono vienkiemio darželiui-mokyklai ir kūrybingą vadybinį darbą.

Švietimo, kultūros ir sporto skyrius padėkas įteikė: Angelinai Šležienei – už puikų pedagoginį darbą rengiant Birštono meno mokyklos mokinius tarptautiniams, respublikiniams konkursams ir festivaliams; Janinai Budrevičienei – už ilgametį darbą ugdant ikimokyklinio amžiaus vaikus; Romui Vilkauskui – už nuoširdų darbą, mokinių pilietiškumo ugdymą ir nuoširdų bendravimą su kolegomis, vaikais ir jų tėvais; Romualdai Padvelskienei – už kruopštų ir atsakingą pedagoginį darbą; Vidui Kapačinskui – už krepšinio sporto puoselėjimą ir sąžiningą bei atsakingą darbą.

Neužmiršti ir veteranai

Merė pasveikino ir visus mokytojus veteranus, kurie šiais metais šventė savo garbingus jubiliejus. Vieni patys atvyko į šventę, kitiems dovanėles perduos buvę kolegos. Apdovanojimus gavo Adolfina Mačiulionienė, Antanina Pabiržienė, Andrius Pabiržis, Audronė Pračkauskaitė, Ona Mikėnienė, Stanislava Aldona Jaruševičienė, Marijona Birutė Leščinskienė, Joana Ona Zenkevičienė, Ona Karvelienė, Lukrecija Salomėja Puidokaitė.

Metų mokytojos titulas atiteko mokytojai Nijolei Jakimonienei

Šventės iškilmių kulminacija tapo 2015 m. konkurso „Metų mokytojas“ nugalėtojo paskelbimas. „Metų mokytojo“ vardas atiteko Birštono gimnazijos mokytojai Nijolei Jakimonienei. Taip pat buvo apdovanota ir 2015 m. „Metų auklėtoja“, kuria tapo Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja Rosita Ulinskienė. Ši nominacija buvo įsteigta tik šiais metais.

Pristatant Nijolę Jakimonienę, nominuotą „Metų mokytojo“ titului, buvo pažymėta, kad ugdymo procese mokytoja taiko aktyvius, kūrybiškus, mokinių mokymosi motyvaciją skatinančius darbo metodus, puikiai išnaudoja internetinę mokymosi erdvę. Mokytojos paruošti mokiniai yra Savivaldybės matematikos olimpiados I–III vietų laimėtojai, mokosi Lietuvos jaunųjų matematikų neakivaizdinėje mokykloje. Mokytojos sukurtais pamokų pavyzdžiais naudojasi šalies mokytojai (interaktyvios pamokos yra e.sviesa.lt aktyvios klasės tinklapio bibliotekoje). Mokytoja yra respublikinio konkurso ,,Aktyvios klasės ambasadoriai“ nugalėtoja. Jai suteiktas ,,Aktyvios klasės ambasadorės“ sertifikatas. Mokytoja noriai dalinasi profesine patirtimi su kolegomis, moko juos kurti interaktyvias pamokas, skatina taikyti naujas technologijas, dešimt metų vadovauja Birštono gimnazijos mokytojų metodinei tarybai, telkia mokytojus aktyviai metodinei veiklai, gerosios darbo patirties sklaidai, kokybiškam ugdymo turinio įgyvendinimui.

Rosita Ulinskienė išrinkta ir nominuota „Metų auklėtoja“ už tai, kad dalyvaudama įvairiuose kvalifikacijos renginiuose, projektuose su socialiniais partneriais skleidžia pedagoginę darbo patirtį, veda metodinius renginius. Patirtį pristatė vesdama interaktyvią Respublikinio projekto ,,Futboliukas“ pamoką, sportinę pramogą „FutboliukoTV“ su Kauno miesto lopšeliu–darželiu ,,Rasytė“ ugdytiniais. Aktyviai organizuoja ir dalyvauja savivaldybės renginiuose, Lietuvos kultūros tarybos remiame projekte „Kai man liūdna ar smagu, su knyga aš gyvenu“). Rašo straipsnius spaudai. Kauno PKC buvo surengta jos autorinė tapybos darbų paroda „Atokvėpis“, tapybos darbų paroda Birštono kurhauze. Mokytoja aktyvi ir kūrybiška, taiko metodines naujoves, kuria interaktyvias pamokas ikimokyklinukams, siūlo idėjas ugdymo įstaigos veiklos planams ir ugdymo turinio kaitos projektams, skatina tėvus dalyvauti ugdymo procese.

Iškilmingos šventės metu policijos pareigūnus ir mokytojus sveikino ir koncertavo trio „Grazioso“ (Joana Gedmintaitė – sopranas, Viktorija Zabrodaitė – fleita ir Šviesė Čepliauskaitė – fortepijonas).

 3_962_lzn

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close