Į kurhauzą kvietė akordeono muzika

Šeštadienį, spalio 10 dieną, kurhauze vyko Birštono akordeono muzikos festivalis. Pirmame koncerte, kuris vyko 16 val., dalyvavo lengvosios muzikos ansamblis „Nostalgija“, Andrius Šimkus (akordeonas) ir pramoginės muzikos grupė „Solo plius“. Vakariniame koncerte grojo Martynas Norvilas (akordeonas), Žygimantas Laurinavičius (akordeonas), Nerijaus Bakulos ir Tado Dešuko (smuikas) duetas.

 

Pirmasis scenoje pasirodė lengvosios muzikos ansamblis „Nostalgija“ –

Gintaras Mameniškis (akordeonas) ir Viktorija Gurskytė (smuikas). Kaip pristatė renginio vedėja, šis 1999 m. susikūręs ansamblis yra gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet gero įvertinimo sulaukęs ir užsienyje, Vokietijoje vykusiame prestižiniame Klingenthalio konkurse iškovojęs pirmąją vietą.

Andrius Šimkus su akordeonu susidraugavo mokydamasis Telšių muzikos mokykloje, vėliau studijas tęsė Vilniaus konservatorijoje, o 2006 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo magistro laipsnį. A. Šimkus dažnai koncertuoja kartu su smuikininke Irena Belickiene, tačiau Birštone akordeonistas pristatė solinę pramoginę muzikos programą.

Birštoniečiai visada daugiausiai ploja saviems muzikantams. Tad šį kartą publikos favoritai pirmame koncerte buvo pramoginė muzikos grupė „Solo plius“ – vadovas Algimantas Jazbutis (akordeonas), Jūratė Jazbutytė (smuikas) ir Povilas Juozaitis (vokalas ir gitara).

Antrame koncerte taip pat netrūko žiūrovų ir akordeono muzikos mylėtojų. Šįkart koncertavo akordeonistas Martynas Norvilas, Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos absolventas, vėliau mokslus tęsęs Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje, o magistro laipsnį įgijęs Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Akordeonistas yra prestižinių konkursų laureatas bei diplomantas.

Žygimantas Laurinavičius yra Stasio Šimkaus konservatorijos bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventas. Jo repertuare – ne tik klasikinė, bet ir lengvoji pramoginė muzika, paįvairinta ir džiazo kompozicijomis.

Nerijus Pakula (akordeonas) ir Tadas Dešukas (smuikas) savo dueto veiklai skiria ypatingą dėmesį, nors dalyvauja ir kituose muzikiniuose projektuose. Šis muzikinis duetas išsiskiria universalumu ir požiūriu į savo atliekamą muziką, grojimo technika bei dėmesiu žiūrovui ir klausytojui.

Birštoniečiai ir kurorto svečiai turėjo progą šeštadienio popietę ir vakarą kurhauze pasiklausyti geros muzikos ir puikių atlikėjų.

DSCF0298

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close