Europos paveldo dienos 2015 „Paveldėkime savo ateitį“ istorinėje Veiverių mokytojų seminarijoje

Rugsėjo 18 d. įvyko iškilmingas Europos paveldo dienų atidarymas ir vėliavos pakėlimas Prienų Laisvės aikštėje, po kurio šviesuomenė organizatorių autobusu atvyko į Europos Sąjungos lėšomis iš dalies restauruotus baltuosius rūmus Veiveriuose. Buvusioje Veiverių mokytojų seminarijoje – dabartinėje Veiverių Antano Kučingio meno mokykloje atidaryta paroda „Visa ko pradžia mokyklos suole“. Šia iniciatyva atkreiptas visuomenės dėmesys į šalia mūsų esantį kultūros paveldą, atskleidžiant jo vertės ir išsaugojimo svarbą.

Renginį organizavo Prienų savivaldybė, Prienų krašto muziejus, Prienų kultūros ir laisvalaikio centras ir Veiverių A. Kučingio meno mokykla. Pranešimus skaitė Prienų krašto muziejaus vyr. fondų saugotoja Ernesta Juodsnukytė ir Veiverių T. Žilinsko gimnazijos istorijos mokytoja Laima Mikušauskienė. Istoriniais prisiminimais dalijosi Veiverių seniūnas Vaclovas Ramanauskas, meno mokyklos įkūrėjas, mokytojas Jonas Derbutis ir garsiausias mūsų meno mokyklos absolventas, dabar jau pripažintas dailininkas – Romanas Averincevas.

Kaip visada, renginį papuošė Veiverių A. Kučingio meno mokyklos mokinių Juliaus Mocevičiaus, Astos Rakauskaitės, Faustės Simonavičiūtės, Beatričės Tūtlytės, Augustės Januškevičiūtės ir Samantos Jagelavičiūtės koncertas. Mokinius koncertui parengė muzikos mokytojai Agnė Sipavičienė, Rūta Bimbaitė, Renata Morkūnienė ir Jonas Derbutis.

Aktyviai darbuosimės jausdami tvirtus Lietuvos švietimo istorijos pamatus ir nekantriai lauksime kitų Europos paveldo puoselėjimo metų šventės!


Vyr. mokytojas Jonas Derbutis

IMG_0079

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close