Išaiškėjo konkurso „Tapkime žydinčia seniūnija“ prizininkai

Šeštadienį į kultūros ir laisvalaikio centrą rinkosi gerai nusiteikę ir pasipuošę Stakliškių seniūnijos gyventojai pasidžiaugti, kad jau atlikti didžiausi rudens darbai, kad didesnė dalis derliaus jau pargabenta į namus, kad gražus oras leidžia mėgautis dar besitęsiančia vasara. Taip pat visi norėjo sužinoti, kas gi tapo apžiūros-konkurso „Tapkime žydinčia seniūnija“ prizininkais.

 

Erdvioje Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro salėje stalus padengė ir papuošė visos seniūnaitijos – Stakliškių, Užuguosčio, Želkūnų, Vyšniūnų, Pikelionių. Ant jų buvo prikrauta įvairių savo soduose ir daržuose išaugintų vaisių, daržovių ir uogų, kvepėjo rūkyti lašinukai ir dešros, akį traukė neįprasto dydžio sūris. Ne viena moteriškė stebėjosi Albino Aukštakio iš Pakrovų kaimo kruopščiai išpjaustyta puikia gulbe iš arbūzo.

Renginio pradžioje Stakliškių seniūnas ir bendruomenių atstovai įnešė naujo derliaus duonos kepalą ir įvairių rudeniškų gėrybių. Jas pašventino Stakliškių parapijos klebonas.

Susirinkusiuosius į rudens šventę pasveikino ir Prienų savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Jis įteikė padėkas už prasmingą visuomeninę veiklą aktyviausiems seniūnijos gyventojams: Almai Jurkonienei, Romualdai Radžiukynienei, Danutei Adamonienei, Živilei Mykolaitienei, Živilei Vištakienei, Juozui Majauskui, Daliai Vertinskienei ir kt.

Su visais stakliškiečiais kartu džiaugėsi ir susirinkusiuosius sveikino linkėdama gražių darbų ir geros šventės Stakliškių gimnazijos direktorė Loreta Šernienė.

Stakliškių seniūno pavaduotoja Nijolė Ivanovienė pasidžiaugė seniūnijos gyventojų vieningumu, noru gražiai ir tvarkingai gyventi, o savo sodybas ir gyvenamąją aplinką papuošti žydinčiomis gėlėmis. „Šiemet irgi vyko gražiausios sodybos konkursas, tačiau daugiau dėmesio buvo skiriama sodybose žydinčioms gėlėms. Pagal tai buvo pakoreguoti ir konkurso nuostatai, o apžiūra-konkursas pavadintas „Tapkime žydinčia seniūnija“. Išrinkome 13 gražiausių, daugiausia gėlių auginančių sodybų ir jų šeimininkų. Juk auginant gėles reikia įdėti daug triūso, tik tada jos džiugins visą vasarą“, – sakė N. Ivanovienė.

Seniūnas įteikė prizus ir padėkos raštus Stakliškių seniūnijos gražiausių sodybų savininkams. Juos gavo:

Dalius Šalomskas (Būdų k.),

Elvyra Ašmantienė (Stakliškių k.),

Anelė ir Juozas Makaveckai (Stakliškių k.),

Daiva Danilevičienė (Stakliškių k.),

Nijolė Pranckevičienė (Želkūnų k.),

Asta Liutvinskienė (Pieštuvėnų k.),

Marija ir Kęstutis Palioniai (Pieštuvėnų k.),

Virginija Marcinkevičienė (Pieštuvėnų k.),

Aldona Kundrienė (Pieštuvėnų k.),

Ona Birutė Klinkevičienė (Virkininkų k.),

Bronė Lipkevičienė (Medžionių k.),

Vanda Katkauskienė (Medžionių k.),

Daiva Alešiūnienė (Gineikonių k.).

Į stakliškiečių šventę atvyko ir Seimo narys Vytautas Kamblevičius bei Prienų savivaldybės tarybos nariai Loreta Jakinevičienė ir Cezaras Pacevičius. Svečiai sveikino susirinkusiuosius, džiaugėsi jų gražiais laimėjimas ir susitelkimu, o seniūną Gintautą Kaminską už aktyvų darbą telkiant seniūniją prasmingiems darbams apdovanojo padėkos raštu.

„Gyvenimo“ laikraščio redaktorė Ramutė Šimukauskaitė pakvietė visus dalyvauti kitą šeštadienį Prienuose vyksiančioje mugėje, kurioje bus daug moliūgų ir cukinijų, bus platinama knygelė su įdomiais receptais. Dviem aktyviausiems stakliškiečiams Mikadui Januškevičiui ir Elvyrai Šeškienei, atsiuntusiems receptų, dovanų buvo įteikti skėčiai.

Susirinkusiuosius į šventę linksmino Stakliškių KLC ansamblis ir jungtinis vokalinis ansamblis bei Jono Aleškevičiaus vadovaujama kaimo kapela.

DSCF8388

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close