Mokslo metus pradėjo Birštono TAU

Rugsėjo 30 dieną į naujų mokslo metų šventę Birštono „Eglės“ sanatorijoje susirinko Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentai. Tai jau antrieji mokslo metai, subūrę brandaus amžiaus žmones, norinčius kuo daugiau sužinoti, pamatyti ir pritaikyti savo gyvenime.

 

Trečiojo amžiaus universiteto klausytojus sveikino direktorė Roma Urbonienė, džiaugdamasi, kad vėl pradedama prasminga asmenybės ugdymo ir tobulėjimo veikla. Paskaitų lankymas – tai ne tik naujų žinių įsisavinimas, bet ir bendravimas, buvimas drauge, prasmingas brandaus amžiaus žmonių kelias.

Direktorė sakė, kad šiais mokslo metais TAU jau turi savo logotipą, kurį sukūrė universiteto dekanė Nijolė Jakimonienė. O ką jis reiškia, kiekvienas gali interpretuoti savaip, bet visi mato, kad tai kelias į šviesą, žinių šalį, vedantis kartu ir draugus bei artimuosius.

Sveikinimo žodį tarė Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė ir Birštono gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius.

Pasveikinti vyresniųjų studentų atvyko ir Birštono gimnazijos jaunesniųjų klasių mokinukai, kurie dovanojo puokštę gražių dainų.

Praeitų mokslo metų veiklą pristatė dekanė N. Jakimonienė. Ji paminėjo, kad Birštono TAU buvo įkurtas 2014 metais spalio 6 dieną, o įregistruotas lapkričio 7 d. Šiuo metu Birštono savivaldybė administraciniame pastate yra skyrusi patalpas, kur galima susitikti, užeiti ir kreiptis į TAU vadovus rūpimais klausimais. Birštono TAU jau yra įstojęs į TAU asociaciją, kuri jungia 35 universitetus. Birštono trečiojo amžiaus universitetas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su Kauno VDU, Birštono savivaldybe, bendrauja ir bendradarbiauja su Marijampolės, Šiaulių, Alytaus ir Druskininkų TAU. N. Jakimonienė pasidžiaugė praėjusių pirmųjų metų veikla ir pateikė numatomas paskaitų ir užsiėmimų temas pirmajam šių metų pusmečiui.

Sveikatos ir socialinės gerovės fakulteto lankytojai šiemet nagrinės temą „Lietuvių kalbos tarmių garbinga praeitis ir gyva dabartis“, o paskaitą skaitys docentas J. Pabrėža. Apie šeimos finansus kalbės Šiaulių banko Birštono skyriaus vadovė O. Lubauskaitė, universiteto lankytojai susitiks su aktore Nijole Narmontaite bei etnologe Gražina Kadžyte, su kuria kalbėsis apie Kūčių ir Kalėdų papročius, ruoš Kūčių vakarienę.

Temos įdomios ir artimos, tad visiems turėtų būti naudingos, praplėstų akiratį.

Po mokslo metų atidarymo oficialiosios dalies TAU studentams buvo suteikta galimybė apžiūrėti sanatorijos pastatus, už mažesnę kainą pasilepinti „Eglės“ sanatorijos procedūromis, paplaukioti baseine. Lapkričio 7 dieną numatyta išvyka į A. Cholinos spektaklį „Barbora Radvilaitė“.

Taigi ir šiais metais brandaus amžiaus studentai tobulės, dar daugiau sužinos. O tada gyvenimas bus dar mielesnis ir gražesnis.

DSCF8754

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close