Europos sporto savaitės renginys – „Eikime, bėkime, žaiskime!“

Rugsėjo 18 dieną Birštono stadione vyko masinis moksleivių sveikatingumo renginys „Eikime, bėkime, žaiskime!“, skirtas Europos sporto savaitei. Susirinkusius darželinukus ir jų auklėtojas bei žemesniųjų klasių mokinius pasveikino Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Iš karto visi įsiliejo į bendrą bėgančiųjų 400 m ratą, kurį teko apibėgti visiems dalyviams. Vėliau jaunieji lengvaatlečiai ėjo 500 m sportiniu ėjimu, dalyvavo kamuoliuko metimo, šuolių į tolį ir aukštį rungtyse, žaidė kvadratą, futboliuką. Ilgiausiai užsitęsė krepšinio žaidimas, kuriame dalyvavo ir vyresni gimnazistai bei į svečius atvykę Igliaukos pagrindinės mokyklos krepšininkai.
Šis sporto renginys buvo linksmas ir smagus, mat nereikėjo varžytis dėl apdovanojimų, nereikėjo stengtis nugalėti ar laimėti.
Vėliau vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtiniai labai smagiai leido laiką šokinėdami ir vartydamiesi ant čiužinių, o vyresnieji – kitose sporto šakose.
„Tokio didelio aktyvumo ir susidomėjimo net nesitikėjome. Europos sporto savaitei pažymėti turėjome specialių lipdukų, tačiau ir jų pritrūkome. Šiame masiniame sporto renginyje dalyvavo per 300 vaikų. 400 m bėgo visi dalyviai, kvadratą žaidė tik pradinukai, o futbolą ir krepšinį dauguma vaikų pagal amžiaus grupes. Kaip jau buvo minėta, nugalėtojų neišskyrėme, o saldumynais vaišinome visus dalyvius. Tik vyresniųjų grupių krepšinio komandoms teko po tortą“, – sakė Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys.
Renginys tesėsi 5 valandas ir pasižymėjo itin aktyviu mokinių dalyvavimu. O ir saulutė tą popietę negailėjo šilumos, tad visiems buvo smagu kartu eiti, bėgti ir žaisti.
Europos sporto savaitė – tai nauja Europos Komisijos iniciatyva, propaguojanti sportą ir fizinį aktyvumą.
Šiais metais startuojančios Europos sporto savaitės projekto atpažinimo ženklas – užrašas „#beactive“. Manoma, kad šis renginys vyks kiekvienais metais rugsėjo mėnesį ir sukvies vis daugiau įvairaus amžiaus žmonių.

20150918_121237

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close