Praėjusį trečiadienį birštoniečiai galėjo stebėtis pamatę įvairiose Birštono viešosiose erdvėse įsikūrusius jaunuosius dailininkus su molbertais ir piešiančius, kitus – kažką kuriančius iš gamtoje rastų medžiagų, dar kitus – kuriančius ant smėlio paplūdimyje. Tai buvo Kauno miesto meno mokyklų mokiniai, susirinkę į tradicinį tapybos, fotografijos, žemės meno, skulptūros projektą-plenerą „Pajusk rudenį BIRŠTONE“, skirtą M. K. Čiurlionio gimimo 140-osioms metinėms.

 

Atvykę į Birštoną, svečiai susipažino su meno mokykla, kurią pristatė direktorė Laimutė Raugevičienė. Po to jaunieji menininkai išsibarstė po įvairias kurorto vietas, kurios labiausiai jiems patiko ir kurias norėjo įamžinti savo kūriniuose. Nemažai jaunųjų menininkų susibūrė prie Nemuno, kiti piešė rudenėjantį ir besipuošiantį įvairiomis spalvomis kurortą, jo pastatus, statinius, gėlynus ir kt. Kiti prie tvenkinukų, netoli meno mokyklos, kūrė žemės meną iš to, ką rado aplink – iš žolių, gėlių, obuolių, medžių šakų. Dar viena grupelė buvo išvykusi prie Ežerėlių ir piešė ant smėlio, o vėliau savo darbus įamžino nuotraukose.

Šį plenerą organizavo Kauno m. švietimo ir ugdymo skyrius, miesto dailės mokytojų metodinis būrelis ir pagrindinė sumanytoja bei iniciatorė Kauno Stasio Lozoraičio pagrindinės mokyklos dailės mokytoja metodininkė Dalytė Mockienė.

„Jau keletą metų organizuojame tokius plenerus. Kaune ir jo apylinkėse jau aplankytos ir nutapytos visos gražios vietos. Šiemet mus mielai sutiko priimti Birštono meno mokykla. Gavome autobusą ir atvažiavome“, – pasakojo D. Mockienė.

Kaip sakė plenero sumanytoja, tokius plenerus jie rengia kiekvieną pavasarį ir kiekvieną rudenį. Pavadinimas toks pats, tik pasikeičia vietovės vardas. Plenero tikslas – ugdyti mokinių domėjimąsi tapyba, fotografija ir žemės menu, sudaryti sąlygas pasireikšti meninei raiškai gamtoje, propaguoti šiuolaikinius menus ir naujas technologijas. Šiais metais plenere buvo numatyta skatinti didesnį domėjimąsi M. K. Čiurlionio kūryba (gamta, vandens stichija).

Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė taip pat džiaugėsi, kad sulaukė gausaus būrio svečių. Mat jie savo sukurtus darbus iki mėnesio pabaigos eksponuos meno mokyklos kieme (jeigu lis –patalpose).

„Mūsų dailininkai taip pat galės susipažinti su kauniečių darbais, pasimokyti, sužinoti, į ką svečiai atkreipia dėmesį mūsų kurorte. Toks bendravimas yra naudingas visiems“, – sakė direktorė.

O Kauno jauniesiems menininkams Birštonas labai patiko. Kai kurie viešėjo kurorte pirmą kartą, bet buvo sužavėti miestelio grožiu, švara ir tvarka. Tik apgailestavo, kad pleneras truko labai trumpai, vos dvi valandas. Tačiau visi spėjo gražiausius vaizdus įamžinti popieriuje.

Vėliau mokinių darbai bus pristatyti Kauno S. Lozoraičio vidurinėje mokykloje, o po to vertinami.

IMG_0310

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close