Sprendžiamos atliekų tvarkymo problemos savivaldybėje

Rugsėjo 7 ir 9 dienomis Prienų r. savivaldybėje vyko pasitarimai dėl atliekų tvarkymo ir mieste, ir kaimiškose rajono vietovėse. Pasitarimuose dalyvavo savivaldybės meras A. Vaicekauskas, mero pavaduotojas A. Marcinkevičius, administracijos direktorius E. Visockas, jo pavaduotoja R. Zablackienė, mero patarėja J. Zailskienė, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus specialistė I. Ramanauskienė, UAB „Ekonovus“ generalinis direktorius R. Rutėnas, Kauno regiono vadovas R. Draskinis, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) vadovas A. Reipas.

Pasitarimų metu buvo aptartos visiems aktualios problemos. Rajono gyventojai ir seniūnams, ir savivaldybės vadovams skundžiasi, kad UAB „Ekonovus“ atliekų neišveža laiku, kai kurių konteinerių net neiškrauna, palieka nesurinktas šiukšles. Įmonės vadovai patikino, kad rūšiuojamų atliekų išvežimo grafikai bus sutvarkyti, nes įmonėje vykusi restruktūrizacija baigiasi. Jie pripažino, kad turėjo problemų su nesąžiningais darbuotojais, bet dabar situacija turi tik gerėti – konteineriai sužymėti, tad vadovai turi galimybes patikrinti, kada kuris konteineris buvo išvežtas – nes tik pakėlus konteinerį užfiksuojamas jo išvežimas. Meras atkreipė dėmesį į tai, kad atliekų rūšiavimo konteineriai labai purvini. Kauno regiono vadovas patikino, kad jau kitą savaitę konteineriai bus pradėti plauti.Taip pat Prienų r. savivaldybės vadovai paprašė perspėti ir juos, ir seniūnus, jei dėl kokių nors priežasčių atliekos bus vežamos ne pagal grafiką, kad gyventojams galėtų paaiškinti situaciją. UAB „Ekonovus“ vadovai pažadėjo, kad jau iki Naujųjų metų nupirks trūkstamus atliekų rūšiavimo konteinerius, kurie bus išdalinti savivaldybės gyventojams.

Buvo svarstyta ir Prienų r. Balbieriškio atodangos, kuri „dūsta“ nuo šiukšlių, situacija. Nuspręsta, gavus Kauno regiono kelių leidimą, pastatyti atliekų konteinerius. Juos UAB „Ekonovus“ vežėjai išvežtų kiekvieną dieną. Gal taip pavyktų ir palaikyti švarą, ir pripratinti žmones rūšiuoti bei nemėtyti šiukšlių.

ARATC vadovas Algirdas Reipas pasiskundė, kad paskutiniu metu Prienuose prie konteinerių padaugėjo stambiųjų atliekų. Metamos padangos, baldai, statybinės atliekos ir taip kaupiasi šiukšlių kalnai. A. Reipas pabrėžė, kad to daryti negalima. Anot jo, jei situacija nesikeis, pažeidėjai bus sekami ir baudžiami.

Prienų r. savivaldybės vadovai primena ir prašo, kad ir padangas, ir baldus, ir statybines medžiagas, ir žaliąsias atliekas gyventojai vežtų į stambiųjų atliekų surinkimo aikšteles, kurių savivaldybėje yra keturios – Pramonės g. 3, Prienuose; Kauno g. 34, Veiveriuose; Jiezno Kolonijų k, Jiezno seniūnijoje; Klevų g. 52, Gerulių k., Balbieriškio seniūnijoje.

Visi sutarė bendromis jėgomis siekti, kad atliekų išvežimas būtų vykdomas laiku ir tvarkingai, o atliekos maksimaliai rūšiuojamos ir metamos ten, kur priklauso.

Prienų r. savivaldybės informacija

Ekonovus

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close