Rugsėjo 21 d. Lietuvos ir JAV karių pratybos „Karaliaus kirtis 2015“ Panevėžyje

Rugsėjo 21 d. prasideda bendros Lietuvos ir JAV karių pratybos „Karaliaus kirtis 2015“. Jų metu Panevėžio mieste ir rajone važinės Lietuvos kariuomenės ir JAV karių technika, kariai bus ginkluoti, naudos pirotechniką, garsinius šaudmenis.
Pratybos vyks kartu su Panevėžio miesto ir rajono savivaldybių atstovais, priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, policija, miesto ligonine, greitąja medicinos pagalba, žurnalistais ir kitomis visuomeninėmis organizacijomis. Bendri pratybų veiksmai bus nukreipti Panevėžio miesto gynybos, stabilizavimo, pagalbos teikimo kitoms organizacijoms atvejams.
Pratybos baigsis rugsėjo 25 d. Jose dalyvaus kariai iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Karaliaus Mindaugo husarų bataliono (KM HB) (Pajuostis, Panevėžio r.) ir Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės 173-osios parašiutininkų brigados.
Panevėžio mieste ir apylinkėse pratybų metu bus galima pamatyti ne tik Lietuvos, bet ir sąjungininkų karius.
Rengiantis pratyboms planavime kartu dalyvavo įvairių miesto įstaigų atstovai siekiant koordinuoti bendrus veiksmus bei patikrinti sąveikumą karinio konflikto atveju. Panevėžio miesto savivaldybė pratybų metu planuoja aktyvuoti ekstremalių situacijų komisiją, paskirti karo komendantą. Policija užtikrins saugumą mieste kilus neramumams ir kartu su kariais patruliuos keliuose. Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba vykdys gaisro gesinimo ir žmonių gelbėjimo operacijas, o Panevėžio ligoninei teks susidoroti su masinių sužeidimų atvejais, ligoninę užplūs sužeistieji ir vyks dar daug kitų incidentų kai teks bendrai veikti kariams su civilinėmis organizacijomis.

Karaliaus kirtis 2015

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close