Birštono savivaldybės merė dalyvavo konferencijoje „Medicininis turizmas – Lietuvos paslaugų eksporto proveržio kryptis“

Rugsėjo 3 d., Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė dalyvavo konferencijoje „Medicinos turizmas – Lietuvos paslaugų eksporto proveržio kryptis“, kurią organizavo Lietuvos medicinos turizmo klasteris, Medicinos turizmo asociacija, Lietuvos turizmo rūmai ir Valstybinis turizmo departamentas kartu su partneriais. N. Dirginčienė dalyvavo diskusijoje, tema „Turizmo paslaugų eksporto potencialas ir rinkų kryptys“ ir kartu su ekonomiste R. Vainiene, Lietuvos turizmo rūmų prezidente Ž. Gaveliene, Lietuvos verslo konfederacijos generaliniu direktoriumi Algimantu Akstinu bei „Eglės“ sanatorijos rinkodaros vadovu E. Briedžiu diskutavo apie naujas medicinos turizmo rinkas, kryptis, kokybiškų sveikatinimo paslaugų svarbą ir išskirtinę rinkodaros strategiją.
Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė diskusijos metu teigė, jog Birštone užsienio turistų skaičiai auga, daugiausia sulaukiama svečių iš Vokietijos, Rusijos, Latvijos, ypač žymus turistų iš Lenkijos augimas. Pasak merės, Birštonas nuolatos ieško išskirtinumo, čia taikoma unikali Kneipo filosofija, kuriama išskirtinė turizmo ir sveikatinimo infrastruktūra, stengiamasi turistams pasiūlyti pačias kokybiškiausias sveikatingumo, sveikatinimo paslaugas. Birštono merė pasidžiaugė, jog daugelis pastebi Birštono kurorto pasikeitimus, išskirtinumą, pastarojo meto ryškų proveržį ir kartu teigė, jog dar yra daug sričių, kur reikia tobulėti.
Apibendrinant diskusiją, buvo teigiama, jog svarbu ištyrinėti ir pasirinkti perspektyvias rinkas bei kryptis – Pabaltijo šalys, Lenkija, Skandinavijos šalys, didesnį dėmesį skirti bendrai medicinos turizmo rinkodaros strategijai, ieškoti sveikatinimo, sveikatingumo paslaugų išskirtinumo, siekti ypatingos jų kokybės. Be to, stengiantis, kad Lietuva taptų sveikatos, medicinos turizmo oaze,   labai svarbus glaudus valstybės, savivaldos ir verslo, medicinos turizmo klasterio bendradarbiavimas.
Konferencijos metu buvo diskutuojama apie pasaulines medicinos turizmo tendencijas ir galimybes Lietuvoje. Abiem kryptimis intensyviai dirbančio Lietuvos medicinos turizmo klasterio atstovai įsitikinę, kad dar neišnaudoto potencialo paslaugų eksportui yra tiek Vakaruose, tiek ir Rytuose.
„Lietuvos statistikos departamentas skelbia, kad antrąjį šių metų ketvirtį ženkliau nei šalies vidurkis (4,8%) išaugo svečių skaičius kurortuose – Birštone (15,8%) ir Druskininkuose (8,6%). Manau, kad viena pagrindinių to priežasčių – visame pasaulyje didėjanti sveikatos turizmo paslaugų paklausa“, – teigė Lietuvos medicinos turizmo klasterio vadovas Gražvydas Morkus. Pasak Gražvydo Morkaus, „Vertindami Lietuvos išskirtinumą ir galimybes pasaulinėje sveikatos turizmo rinkoje, siūlome paslaugų eksporto potencialo ieškoti būtent šioje srityje. Žinoma, tam reikia ne tik glaudesnio skirtingų sektorių verslo įmonių bendradarbiavimo, bet ir valstybės palaikymo aukščiausiu lygmeniu“, – teigė Gražvydas Morkus.
Šiame renginyje taip pat dalyvavo garbūs svečiai iš užsienio: Pasaulio medicinos turizmo asociacijos prezidentė Renee-Marie Stephano bei sveikatos turizmo ekspertas ir leidinių šia tema autorius Dr. Prem. Jie atskleidė pasaulines medicinos turizmo tendencijas ir galimybes Lietuvai.

 

Parengta pagal Birštono savivaldybės informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close