„Rojaus obuoliukai“ prinoko Birštone

Šeštadienio vakarą Birštono kultūros centro salė vos betalpino susirinkusiuosius pasižiūrėti XII-oje suaugusiųjų mėgėjų teatrų šventėje „Rojaus obuoliukai“ rodomų vaidinimų. Birštoniečiai aktyviai dalyvavo spektaklių, kuriuos padovanojo svečiai ir vietiniai atlikėjai, peržiūroje.

Pirmasis scenoje pasirodęs Trakų Karališkasis teatras suvaidino K. Sajos tragikomediją „Burbulas“ (rež. Irena Jocienė). Iš Jurbarko kultūros centro atvyko net dvi teatralų grupės su skirtingais vaidinimais. K. Glinskio teatras pasirodė su nuotaikinga J. Skinio komedija „Moters kerštas“ (rež. Danutė Samienė), o jaunimo teatras „Vaivorykštė“ – su lyrine komedija, pastatyta pagal S. Šaltenio pjesę „Škac, mirtie, visados škac“ (rež. Birutė Šneiderienė).

Smagaus juoko bangas sukėlė Kalvarijos savivaldybės kultūros centro teatras „Titnagas“, vaidindamas Keturakio komedijos „Amerika pirtyje“ II dalį (rež. Kęstutis Krasnickas).

Šventės pabaigai buvo palikta pati puikiausia, skirta visai šeimai Birštono kultūros centro mėgėjų teatro suaugusiųjų grupės komedija pagal S. Gedos pasaką „Ką senelis padarys, viskas bus gerai“ (rež. Rimantas Jacunskas). Pasibaigus premjerai, suaugusiųjų mėgėjų teatro atlikėjai buvo apdovanoti ne tik gausiais aplodismentais, bet ir gėlėmis. Birštono vienkiemio teatro grupės vardu Valė Petkevičienė, Birutė Vokietaitienė ir Vytas Kederys pasveikino režisierių R. Jacunską su puikiu pastatymu.

Už gražų renginį teatrų artistams ir režisieriams dėkojo Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, o kolegoms – R. Jacunskas. Vicemeras dovanų gavo „Rojaus obuoliukų“ simbolį, o šventės šeimininkai sulaukė dovanų ir padėkų iš svečių.

Pilna salė žiūrovų rodo, kad žmonėms reikalingas menas, reikalingas kultūrinis bendravimas.

„Rojaus obuoliukai“ į XIII-ąjį mėgėjų teatrų festivalį pakvies kitų metų rudenį.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close