Liepų žiedais pakvipęs oras priminė, kad vasara įpusėjo. Pilnos liepos darbščių bičių, kaip Matiešionių kraštas pilnas darbščių ir atsakingų žmonių. Jiems ši vasara nepašykštėjo veiklos: talkų, renginių.

Matiešionių krašto bendruomenės metų veiklos plane buvo numatyta surengti kasmet vykstančią šventų apaštalų Petro ir Pauliaus atlaidų popietę Nemajūnuose. Pradėti reikėjo nuo Nemajūnų šventoriaus tvarkymo. Džiaugiuosi ir nuoširdžiai dėkoju visiems taip gausiai susirinkusiems. Gausiausiai talkoje dalyvavo mūsų bendruomenės nariai. Smagu, kad į kvietimą patalkinti atsiliepė Nemajūnų bendruomenės santalka, Vėžionių bendruomenės nariai – dėkojame jiems. Atsakingai ir sutelktai popietę rengė visi nariai: vieni kepė pyragus, spaudė sūrius, kiti užraugė girą, puošė bažnyčią, ruošė stalus. Vaišės paruoštos, o kaip kultūrinė dalis? Pasamdyti muzikantus lėšų neturim, patys kol kas nedainuojam ir negrojam, tad beliko kreiptis į Birštono seniūnijos bendruomenes, kurios groja ir dainuoja. Nuoširdus ačiū Birštono vienkiemio bendruomenės vokaliniam ansambliui (vadovė Inesa Sėmėnaitė), Siponių krašto bendruomenės ansambliui (vadovas Gediminas Jecinevičius) bei Nemajūnų bendruomenės santalkos ansambliui (vadovas Romualdas Žukauskas), kurie parodė savo geranoriškumą ir su dailia apranga ir dainomis popietei suteikė iškilmingumo. Popietėje svečiavosi Kauno Vytėnų ir Sargėnų bendruomenių centro kamerinis ansamblis „Sietuva“ (vadovė Dalia Jurkonienė). Popietę praturtino iš Nemajūnų kilusio kunigo Petro Linkevičiaus atliekamos giesmės grojant akordeonu. Birštono seniūnijos seniūnas pasirūpino, kad būtų ant ko atsisėsti ir duoną padėti. Tai suolai žmonėms atsisėsti šventoriuje šv. Mišių metu, o stalai – agapei. Daugelis, atsiliepdami apie šventę šventoriuje, sakė, kad tai – „tikra atlaidų popietė, net kitaip jautiesi, nei būdavo ant pievos“. Didelis patogumas buvo iš špitolės atneštos kėdės, ant kurių daug žmonių patogiai susėdę galėjo dalyvauti popietėje. Popietės organizavimą kitiems metams priėmė Vėžionių krašto bendruomenės pirmininkė Irma Kereišienė. Sėkmės jiems.

Matiešionių krašto bendruomenė vasarą buvo planavusi išvyką į Palangą. Kad širdyje būtų tikras atokvėpis ir Palangoje rūpesčiai neslėgtų dėl nenuveiktų darbų, sukrutom ir sutvarkėm protėvių kapus – Naudžiūnų ir Žemaitkiemio senąsias kapines. Nuoširdus ačiū gausiai susirinkusiems į talką. Kadangi daug žmonių rado laiko ir galimybę dalyvauti talkoje, pasidalijom į dvi brigadas – vieni tvarkė Naudžiūnų, o kiti Žemaitkiemio senąsias kapines. Sutvarkę, sukalbėję maldą išsiskirstėme ruoštis kelionei į pajūrio kurortą.

Na, o po darbų – į Palangą. Palangą pristatė kurorto turizmo ir informacijos centro gidė. Ji išsamiai ir įdomiai pasakojo miesto kūrimosi istoriją, supažindino su Gintaro muziejaus ekspozicija. Palangoje oras buvo puikus keliautojams, bet maudynių ištroškusiems, deja, nepasisekė – jūra stipriai bangavo, joje buvo draudžiama maudytis. Bendruomenės nariai labai nenusiminė. Tikslą pasiekti kartais reikia kantrybės, todėl nusiteikę optimistiškai – kitą kartą pasiseks – grįžome į namus.

Matiešionių krašto bendruomenės pirmininkė Daiva Valatkienė

 IMG_1597

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close