Piniginis prizas atiteko geriausiam abiturientui Laurynui Žukauskui

Ketvirtadienio vakarą Kultūros centre vyko iškilminga Birštono gimnazijos brandos atestatų įteikimo ceremonija. Į šventę susirinko daug gimnazistų tėvelių, draugų ir artimųjų, kurie norėjo pasveikinti ir kartu pasidžiaugti vienu svarbiausių gyvenimo įvykių, atveriančių duris į visai kitą, jau savarankiškesnį kelią.

 

Devintosios gimnazijos laidos absolventus sveikino mokyklos direktorius Alvydas Urbanavičius, direktoriaus pavaduotojos Asta Ferevičienė ir Danguolė Kederienė, taip pat auklėtojos Nijolė Jakimonienė ir Vidutė Berteškienė.

Pasak A. Ferevičienės, kiekviena mokinių laida yra ypatinga, kiekviena palieka tam tikrus gerus prisiminimus, gražius darbus, tad ir šie mokyklos suolą paliekantys abiturientai yra tokie pat išskirtiniai.

D. Kederienė, kaip fizikė, savo linkėjimuose citavo poetą Justiną Marcinkevičių, kuris apie žmonių energijos ir masės ekvivalentiškumą yra rašęs:

 

„Dainuoju aukštą jausmo įtampą
Ir saulės spektrą širdyse,
Ir būseną, kai žmonės tampa
Energija, o ne mase.“

 

„Taigi, būkite energija, o ne mase“, – sakė D. Kederienė. Ką gi, palinkėjimas tikrai vertingas ir jį reikėtų ilgam įsiminti.

Kalbėjo ir patys šventės kaltininkai, minėdami ne tik savo gerus darbus, bet ir tokius, kurie prisimins ilgiau ir gal turės tam tikrą poveikį ateičiai. Juk jaunystė – tai ne minusas, tai didžiulė privilegija ir ateities galimybės. Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, sveikindama 9-osios laidos abiturientus, sakė: „Džiaugiuosi, kad naują savo gyvenimo etapą pradeda jauni, ambicingi, tikslų ir svajonių turintys jauni žmonės. Tikiuosi, kad Birštono kurortas ir bendruomenė visuomet liks namai, į kuriuos gera ir malonu grįžti. Kiekvienam linkiu atsakingai siekti užsibrėžtų tikslų, visuomet atkakliai dirbti ir tikėti, kad nėra  neįmanomų dalykų. Sėkmės visiems!“

Kiekvienais metais Birštono savivaldybės merė pažangiausiam abiturientui įteikia piniginę dovaną. Anksčiau tai būdavo 500 litų čekis, o šiemet geriausiam dvyliktokui Laurynui Žukauskui buvo įteiktas 500 eurų čekis.

Šios jaunatviškos ir gražios šventės metu netrūko nei kalbų, gražių žodžių ir palinkėjimų, nei dainų, prasmingų posmų, kuriuos padovanojo jaunesni draugai bei patys abiturientai.

Keletui aktyviausių gimnazistų dovanėles ir padėkos raštus įteikė Seimo nario padėjėja Valė Petkevičienė ir J. Palionio paramos ir labdaros fondo vadovė Edita Palionytė.

Tegul lydi juos sėkmė, ryžtas, tegul būna tiesūs keliai, vedantys į patį tikslą. Bus visko, tik reikia turėti jėgų atsikelti ir eiti toliau. Toks tas žmogaus gyvenimo kelias, kiekvieno savas ir nepakartojamas.

DSCF4063

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close