Natūralios plaukų plovimo priemonės

Natūralų grožį gali pabrėžti ir palaikyti net tik sintetinės, bet ir natūralios priemonės. Juk dėl gausybės chemikalų ir dažno plovimo plaukai ir galvos oda netenka natūralių riebalų, kurie suteikia ir apsaugą, ir sveiką blizgesį.

Jei norime turėti gražius ir sveikus plaukus, turime ne tik sveikai gyventi bei maitintis, bet ir naudoti natūralias plaukų priežiūros priemones.

Tai nesudėtinga, bet.. neįprasta. Tačiau reikia atminti, kad plaukus reikės pripratinti prie naujų priemonių, be to, turės praeiti kažkiek laiko, kol atsistatys galvos odos natūralios funkcijos.

Kokie netikėtumai gali laukti? Pirmiausia – reikia priprasti rečiau plauti galvą (ne dažniau, nei kas 5-6 dienas). Po pirmųjų plovimų plaukai gali atrodyti lyg riebaluoti, sunkiai išsišukuoja.

Tai gali tęstis kelias savaites, bet visada galima surasti išeitį: galima nešioti kepures ar skareles, susirišti ar susegti plaukus. Galima pradėti bandyti įvairias natūralias priemones per atostogas.

Jei esame kantrūs ir nuoseklūs – galvos oda ir plaukai galiausiai atsigauna ir mes pamatome puikius rezultatus: plaukai pasidaro švelnūs, purūs, gyvi, blizgantys.

Apie dažniausiai naudojamas natūralias plaukų plovimo priemones

Soda. Vienam kartui – 1 šaukštas užpilamas stikline šilto vandens, arba galima paimti saują sodos, sudrėkinti ją ir masažuojant ištepti galvos odą ir plaukus. Po to gerai nuplauti ir išskalauti plaukus acto tirpalu (1 šaukštas litrui vandens) arba citrinų sulčių tirpalu (1 litrui vandens 1 citrinos sultys).

Miltai. Du šaukštus ruginių miltų sumaišyti su puse stiklinės karšto vandens ir plakti, kol masė pasidarys balta. Gerai įtrinti plaukus, išskalauti.

Kiaušinio trynys. Du trynius sumaišyti su šaukštu medaus. Plauti du kartus.

Muilas. Skystas muilas iš organinės kosmetikos parduotuvės arba vaistinės. Sumaišyti lygiomis dalimis su vandeniu arba žolelių nuoviru (šviesiems plaukams – ramunėlių, tamsiems – dilgėlė, arbata, šalavijas).

Garstyčios. Tinka storiems, riebiems plaukams, bet nuolat jo naudoti negalima, nes džiovina plaukus. Įtrinami šlapi plaukai, laikoma ant plaukų ne ilgiau kaip 5 minutes, gerai išskalaujama.

Rasulo (gasulo) molis. Maišomas su vandeniu, gerai pašalina riebalų perteklių ir nešvarumus.

Juoda duona. Plaukų plovimą juoda duona žinojo dar mūsų seneliai. Duonos riekeles reikia pamerkti į šiltą vandenį, kol bus minkšta, ištepti galvą ir palaikyti apie pusvalandį.

Jei plaukai labai sausi – prieš plovimą natūraliomis priemonėmis pamaitiname juos su trupučiu augalinio aliejaus (avokadų, alyvuogių, ricinų). Galime aliejumi ištepti plaukus nakčiai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close