Žemdirbiai lengviau atitiks žalinimo reikalavimus

Pakeistos ir patikslintos Paramos už žemės ūkio naudmenų ir kitus plotus paraiškos ir tiesioginių išmokų administravimo bei kontrolės taisyklės leis žemdirbiams lengviau atitikti žalinimo reikalavimus.

Naujosios redakcijos taisyklėse įtvirtinta nuostata, jog žemės ūkio augalų mišinys turi būti deklaruojamas kaip atskiras pasėlis tuo atveju, kai mišinyje vieno žemės ūkio augalo lauke yra daugiau nei 80 proc. – mišinys vertinamas kaip to žemės ūkio augalo pasėlis. Tuo atveju, jei į žemės ūkio augalų mišinio sudėtį įeina daugiau nei viena naudmenų klasifikatoriaus II grupės (javų mišiniuose) arba III grupės (žolynų mišiniuose) augalų rūšis, tikrinant, ar mišinyje vienų žemės ūkio augalų lauke yra daugiau nei 80 proc., turi būti sumuojami visi II arba III naudmenų klasifikatoriaus grupės augalai kaip atitinkantys vieną augalų rūšį. Deklaruojami turėtų būti atitinkamai tų rūšių augalai, kurie yra vyraujantys lauke.

Ši nuostata ypatingai aktuali gyvulininkystės ūkiams, deklaruojantiems laukus, kuriuose auginami baltyminių žolių mišiniai, kadangi pagal ankstesnę taisyklių redakciją augalų mišinys, kuriame auginami kelių rūšių baltyminiai augalai, kai kuriais atvejais galėjo ir neatitikti ekologiniu atžvilgiu svarbios vietovės reikalavimų.

Visi kiti taisyklių punktų papildymai yra daugiau techninio pobūdžio ir esminės įtakos deklaravimui neturės.

 

ŽŪM informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close