Tarybos nariai daug lengvatų nežada

Liepos 4 dieną Birštono savivaldybės tarybos posėdyje dalyvavo 13 tarybos narių, kurie turėjo apsvarstyti 19 klausimų ir priimti sprendimus. Tarybos nariai buvo principingi svarstant klausimus dėl lengvatų suteikimo už komunalinių atliekų surinkimą bei tvarkymą.

 

Posėdis prasidėjo merės pavaduotojo Vyto Kederio ir tarybos narės Birutės Vokietaitienės sveikinimais gimtadienio proga.

Vėliau buvo pristatyti naujai išrinkti miesto ir kaimiškų vietovių seniūnaičiai. Birštono miesto seniūnaičiais išrinkti Vytautas Jokimas, Leonas Barutis ir Justinas Beleška (iš kitos pusės Nemuno). Kaimiškosioms vietovėms atstovaus Marius Girgždys, Asta Revuckaitė, Vitas Drūlia ir Saulius Bendaravičius.

Merė Nijolė Dirginčienė palinkėjo išrinktiesiems seniūnaičiams būti grandimi tarp valdžios ir gyventojų, padėti spręsti susidariusias problemas, išklausyti žmonių nusiskundimus ir pageidavimus, dirbti visiems kartu, kad mūsų gyvenimas būtų geresnis ir gražesnis bei patogesnis.

Tarybos narė Kristina Justinavičienė pateikė informaciją apie futbolo varžybas tarp Prienų ir Birštono savivaldybių „Futbolas mus vienija“, padėkojo komandos kapitonui Stanislovui Martinaičiui už garbingą atstovavimą.

Tarybos nariams buvo pristatytas apdovanojimas – Europos Tarybos asamblėjos garbės diplomas.

 

 

Lengvatų mažės

Tarybos nariai parodė principingumą, kai buvo svarstomi klausimai dėl lengvatų suteikimo už komunalinių atliekų surinkimą bei tvarkymą praėjusį laikotarpį. Keturių fizinių asmenų prašymai nebuvo patenkinti. Atleista tik UAB „Namita“, kuri dar nevykdo veiklos. Pasak merės, būtų neteisinga kitų gyventojų atžvilgiu prašančiuosius lengvatų atleisti nuo mokesčių. O prašančiųjų lengvatų būna beveik kiekviename posėdyje. Kartais tos sumos, nuo kurių prašoma atleisti, yra tiesiog juokingos…

Merė pastebėjo, kad reikia apmokestinti Miesto tvarkymo tarnybos teikiamas paslaugas, pvz., už nupjautą žolę ar surinktas šakas. Tegul savininkai pagalvoja, kaip galėtų patys susitvarkyti, o jeigu neturi galimybių, tada turėtų už suteiktą paslaugą susimokėti.

 

Turistams gali tekti mokėti už kelto paslaugas

Taryboje kilo diskusija dėl kelto darbo ir nemokamo žmonių kėlimo per Nemuną. Pasak Stanislovo Martinaičio, anos Nemuno pusės gyventojai skundžiasi, kad nuo 14 iki 17 val. keltas nekursuoja ir tai sudaro nepatogumų, nes jo reikia ilgai laukti. Paprašytas paaiškinti situaciją, Birštono MTT direktorius Algirdas Kederys patikino, kad kelto grafikas (keturi perkėlimai iki 14 val. ir keturi perkėlimai po 17 val.) buvo suderintas su visomis suinteresuotomis šalimis, atsižvelgiant į dviejų darbuotojų darbo laiko trukmę. Tada visus toks grafikas tenkino, nes atitiko visų poreikius. Susidariusios pertraukos metu galima vykdyti užsakomuosius plaukimus.

Šiame posėdyje vėl buvo iškeltas apmokėjimo už kelto paslaugas klausimas. Išklausiusi išsakytus argumentus, merė neprieštaravo, kad būtų įvestas mokestis už perkėlimą per Nemuną turistams, tačiau akcentavo, kad vietos gyventojai turėtų teisę keltis nemokamai, nes tai yra miesto teritorija. Mokesčio pakeitimai turėtų būti svarstomi prieš kitų metų sezoną.

 

Bus kovojama su rūkymu viešoje vietoje

Buvo svarstomas sprendimo projektas dėl draudimo rūkyti Birštono savivaldybės viešose vietose. Tarybos nariai vienbalsiai pritarė savivaldybės gydytojos Eglės Grinevičienės parengtam sprendimo projektui, kad reikia riboti rūkymą kai kuriose viešose kurorto vietose.

Nutarta uždrausti rūkyti Birštono savivaldybės viešosiose vietose:

J. Basanavičiaus aikštėje;

Centrinio miesto parko teritorijoje: prie Mineralinio vandens garinimo bokšto, Riedučių rampų ir sporto aikštelių zonoje, Vaikų žaidimų aikštelės;

Kneipo terapijos teritorijoje,

istorinėje miesto dalyje;

Nemajūnų dienos centro teritorijoje.              

Nutarta įpareigoti Birštono miesto tvarkymo tarnybos direktorių A. Kederį organizuoti įspėjamųjų ženklų įrengimą nurodytose teritorijose, o sprendimo vykdymo kontrolę pavesti administracijos direktoriui Valentinui Vincui Revuckui.

Nustatyti, kad šis sprendimas įsigalioja 2015 m. rugpjūčio 1 d.

 

Kalbininko premija bus skirta Vytautui Rinkevičiui

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Noreika pristatė sprendimo projektą dėl kalbininko Jono Kazlausko premijos skyrimo Vytautui Rinkevičiui. Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Baltistikos katedra pasiūlė kandidatą – VU Baltistikos katedros mokslo darbuotoją ir lektorių dr. Vytautą Rinkevičių kalbininko J. Kazlausko premijai gauti. Tai jaunosios kartos baltistas, iš kitų išsiskiriantis labai rimtu ir nuosekliu darbu, duodančiu kokybiškus ir reikšmingus rezultatus. V. Rinkevičius yra prof. J. Kazlausko įsteigto žurnalo „Baltistica“ sekretorius, atliekantis didelį organizacinį ir redakcinį darbą, jis taip pat yra aktyvus konferencijų rengėjas, studentų labai mėgstamas latvių, prūsų kalbų, akcentologijos ir kitų dalykų dėstytojas. Tarybos nariai šiai kandidatūrai vienbalsiai pritarė. Premija bus įteikta per prof. J. Kazlausko gimimo metines šių metų rugpjūčio 1 d.

 

Birštono pirminės sveikatos priežiūros centras ruošiasi darbui

Tarybos posėdyje buvo pristatyti keli sprendimo projektai dėl baigiamo renovuoti Birštono PSPC. Tarybos nariai vieningu balsavimu pritarė sprendimui dėl savivaldybės turto investavimo ir viešosios įstaigos Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro savininko kapitalo didinimo, dėl nekilnojamo turto perdavimo pagal panaudos sutartį VĮ Birštono PSPC. Kaip sakė šios įstaigos vadovė Daiva Citvarienė, kai tik bus baigti renovacijos darbai, darbuotojai galės geriau ir patogiau dirbti ir priimti pacientus.

 

Dėl dalyvavimo Birštono miesto vietos veiklos grupėje

Taryba išrinko savo atstovus į Į Birštono miesto vietos veiklos grupę (VVG). Joje dalyvaus Ervinas Marčiulionis (Ekonomikos komitetas), Roma Žentelienė (Finansų komitetas), Vytautas Šuškevičius (Socialinių reikalų komitetas). Birštono miesto VVG būstinė patvirtinta ir įregistruota adresu: Jaunimo g. Nr. 2.

 

Kiti klausimai

Buvo priimti sprendimai dėl savivaldybės būstų nuomos rinkos kainomis ir Birštono savivaldybės tarybos sprendimo pakeitimo, dėl bendrabučio Birštono vienkiemyje, Jaunimo g. Nr. 3, pirmo aukšto bendro naudojimo patalpų padalijimo, dėl laikinų prekybos, paslaugų teikimo vietų Birštono mieste schemos tvirtinimo. Taip pat svarstyti ir vienbalsiai patvirtinti sprendimų projektai dėl Birštono savivaldybės biudžeto tikslinimo, dėl didžiausio leistinų pareigybių skaičiaus Birštono kultūros centre, dėl teikiamų paslaugų kainų. Svarstant pastarąjį sprendimo projektą kilo diskusija – ar savivaldybės įstaigoms paslaugos turėtų būti teikiamos nemokamai, ar turėtų už jas susimokėti…

Baigiantis posėdžiui merė informavo, kad liepos mėnesį, jeigu iškils neatidėliotinas reikalas, gali būti sušauktas dar vienas posėdis.

DSCF1823

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close