„Ten, kur Nemunas banguoja“ – tradicinė folkloro šventė

Birželio 27-ąją Birštone prie „Tulpės“ sanatorijos skambėjo liaudiška muzika, šokio sūkuryje sukosi poros, o žiūrovai, įsitaisę ant žaliuojančių pievučių ar Nemuno krantinėje, klausėsi širdžiai mielų melodijų. Šis renginys anksčiau buvo vadinamas folkloro festivaliu „Ten, kur Nemunas banguoja“, o dabar – folkloro švente, nes visi kolektyvai susirenka ne tik parodyti, ką per metus išmoko ir sukūrė, bet ir pasidžiaugti, atšvęsti susitikimą su liaudiška daina.

 

Folkloro ansamblių šventę pradėjo šeimininkai, Birštono kultūros centro folkloro ansamblis „Raskila“, vadovaujamas Romos Ruočkienės ir Algirdo Seniūno. Birštoniečių pasirodymui vadovavo ir visą renginį šmaikščiai vedė raskilietė Gražina Baranauskaitė.

Šventėje, kaip ir kiekvienais metais, dalyvavo svečiai iš Vilniaus – Vilniaus mokytojų namų folkloro ansamblis „Krivūlė“ , vadovaujama J. Racevičiūtės, taip pat Priekulės kultūros centro folkloro ansamblis „Vėlingis“ (vadovė R. Vildžiūnienė) ir Panevėžio folkloro ansamblis „Pulkelis“ (vadovai L. ir A. Bertašiai).

Šventės dalyviai smagiai trypė, žaidė, dainavo ir porino įvairius linksmus nutikimus žemaitiška ir dzūkiška tarme, griaudė aukštaičių dūdos ir skambėjo jų ypatingos sutartinės. Smagus vakaras, graži pažintis su Lietuvos regionų dainomis, muzika ir šokiais, paįvairinančiais mūsų gyvenimą, primena, kaip smagiai linksminosi mūsų bočiai.

Po visų keturių ansamblių pasirodymų renginį visi užbaigė bendra daina. Vadinasi – mes visi kartu esame viena Lietuva…

DSCF1697

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close