„Carito“ savanorių viešnagė Kaune

Birželio 19-osios popietę Birštono parapijos „Carito“ savanorės kartu su LPS „Bočiai“ Birštono bendrijos nariais leidosi į ekskursiją, susitikimą su Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos aktyvistais.

Su Švenčiausiosios Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios ir kamaldulių vienuolyno istorija susipažinome sustoję Pažaislio ansamblyje, kuris laikomas vienu geriausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje. Šią šventovę XVII a. vienuoliams kamalduliams pastatydino Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kancleris Kristupas Žygimantas Pacas. Susipažinę su dramatiška, daugiau nei tris šimtmečius trukusia vienuolyno istorija, kurioje įsispaudusios įvairios dvasingumo tradicijos, karų, gaisrų bei niokojimo žymės, pasukome Kauno Kristaus prisikėlimo parapijos link. Parapijos teritorijoje gyvena apie 40 tūkst. gyventojų, iš jų apie 30 tūkst. katalikų. Parapija aktyvi, jos teritorijoje veikia dveji maldos namai, mažoji Kristaus Prisikėlimo bažnyčia ir didžioji Kristaus prisikėlimo bažnyčia, kuriai šių metų pradžioje suteiktas bazilikos titulas.

Prie mažosios Kristaus prisikėlimo bažnyčios mus pasitiko parapijos „Carito“ aktyvistai, kurie mums buvo paruošę malonių staigmenų. Pasiskirstę mažesnėmis grupelėmis mokėmės ebru – dažų liejimo ant vandens meno, mankštinomės, mėgavomės parafino vonelių procedūromis rankoms.

Šiomis ir kitomis procedūromis, tokiomis kaip masažas, manikiūras, senyvo amžiaus asmenų slauga namuose, gali naudotis parapijiečiai nemokamai dėl „Carito“ įgyvendinamų Europos Sąjungos projektų.

Papramogavę keliavome į Kristaus Prisikėlimo baziliką, kur mūsų laukė Kauno bočių aktyvistė Rima, kuri ne tik supažindino su bazilikos istorija, aprodė kolumbariumą, konferencijų ir parodų sales, bet ir pakėlė į terasą, kurioje atstatyta kukli, kartu iškilminga koplyčia, skirta Šiluvos Švč. Mergelės Marijos garbei. Nuo terasos atsivėrė nuostabi Kauno bei jo apylinkių panorama.

Po ekskursijos visi kartu dalyvavome šv. Mišiose, kurias parapijos klebonas monsinjoras V. Grigaravičius aukojo už „Carito“ savanorius, jų ryžtą bei pasiaukojimą kitų labui. Bendrystės vedami kartu meldėmės ir prašėme Dievo palaimos visiems „Carito“ savanoriams bei jų globojamiesiems.

Esame dėkingi Lietuvos „Carito“ atstovei, atsakingai už Slaugos ir globos namuose skyriaus veiklą Jūratei Matikovienei ir jos komandai už nuoširdų priėmimą, atskleistą plačiai vykdomą projektinę veiklą, į kurią buvome įtraukti ir mes, svečiai, suorganizuotas ekskursijas bei kartu išgyventą šv. Mišių auką. Grįžome kupini atgaivos ir nusiteikimo tęsti pradėtus darbus, sėti Meilės, Gerumo, Atjautos, Tikėjimo ir Vilties sėklas tarp tų žmonių, kuriems reikalinga mūsų parama ir pagalba.

 „Carito“ savanoriai

 SONY DSC

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close